ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VII, брой 6, 2013

БИБУС България се старае да налага успешни европейски търговски практики и бизнес поведение

Разговор с г-н Виктор Стоянов, Управител на фирма Бибус България

БИБУС България се старае да налага успешни европейски търговски практики и бизнес поведение

Г-н Стоянов, бихте ли представили фирма БИБУС България и основната Ви сфера на дейност, предлаганите продукти и услуги?
БИБУС България е дъщерна фирма на BIBUS AG Group Швейцария, инженерингово-търговска компания с повече от 50 годишна история и с повече от 30 дъщерни дружества в Европа и Азия. Чрез нас, BIBUS AG Group представя на българския пазар водещи производители в областите хидравлика, пневматика, мехатроника и продукти за околната среда. Тъй като вашето издание е специализирано за инфраструктурно строителство, бих искал да обърна по-голямо внимание на нашите възможности в областта хидравлика или по-точно на хидравличните компоненти и задвижвания, които са вградени и изпълняват основна функция в пътностроителните машини. Като оторизиран представител на фирмите Sauer Danfoss, Sun Hydraulics, Hydrotechnik и Stauff, ние разполагаме с големи възможности за доставка на резервни части и агрегати, диагностична апаратура, техническа поддръжка и консултации, както и инженеринг в областта на хидравличните задвижвания. Всичко това е с подкрепата и благодарение на дългогодишния опит в тази област на BIBUS AG Швейцария, която предоставя на дъщерните си фирми от групата обучение, огромна база данни и складови наличности.

Каква е политиката на фирмата и на какво основно разчитате, за да удовлетворявате изискванията на клиентите и да разширявате позициите си на пазара?
Присъствието на БИБУС България на българския пазар се обуславя от заявеното желание на търговските партньори на BIBUS AG Group Швейцария, продуктите им да бъдат представени по еднакъв начин в цяла Европа. Разбира се, ние сме българска компания и работим само на българския пазар, но се стараем да налагаме успешни европейски търговски практики и бизнес поведение. За да можем да сме максимално полезни на своите клиенти, ние непрекъснато се стремим да повишаваме своята квалификация, подобряваме обслужването на клиентите си и не на последно място - да бъдем достатъчно добре видими в интернет пространството, което ни дава пряк достъп до нови клиенти.

Представете някои от продуктите в гамата Ви, на които отдавате приоритетно значение? Разкажете за тях и приложението им?
Бих представил фирма Sauer Danfoss, чиято продуктова гама е много голяма и изисква специфични познания. Компонентите на фирмата са оригинално вградени в различи типове пътностроителни машини като валяци, телескопични и челни товарачи, бетон помпи, миксери, багери, производство на различни марки. Най-популярните продукти на Sauer Danfoss са орбитални, зъбни и аксиално-бутални хидромотори, помпи, многосекционни разпределители, кормилни управления, електроника и цялостни хидростатични задвижвания. Имаме възможности за доставка както на цели изделия, така и на резервни части за тях, като подборът им непременно минава през техническа консултация с наш инженер.

Бихте ли споделили някои бъдещи планове, свързани с развитието на фирмата? Какви са очакванията Ви за близките години?
Дългосрочните планове за развитието на БИБУС България включват стратегия за регионално представяне, развитие на сервизна дейност, работа с търговски партньори, разширение на складовите наличности. За съжаление икономическите условия в България не позволяват всичко това да се случва толкова бързо, колкото би ни се искало. Уверени сме, че когато работим последователно и целенасочено ще постигнем своя успех, а евентуално подобряване на икономическия климат в страната само ще ни бъде от полза.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини