ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VII, брой 6, 2013

Продуктите на Техносим са изключително добре приети на пазара

Разговор с г-н Петър Калоянов, мениджър „Бизнес стратегии и развитие”, Балканстрой Груп Холдинг

Продуктите на Техносим са изключително добре приети на пазара

Г-н Калоянов, бихте ли представили Балканстрой Груп Холдинг и фирма Техносим като част от групата?
Балканстрой стартира дейността си преди 20 години, като започва като строителна компания – основната дейност е строителство. Преди 15 години започва дистрибуция на топлоизолация съвместно с Fibran и налага марката на българския пазар. Впоследствие инвестира и в производството на такава топлоизолация в България.

През 2005-2006 г. Балканстрой, развивайки се до големи мащаби (става компания топ 3 в България), решава да инвестира в допълнителни производства на строителни материали и инвестира в още 5 завода. Това са: Технопанел за сандвич панели, Техносим за производство на бетонови изделия – керемиди, павета, бордюри и др., Техногипс - два завода за производство на гипсокартон и смеси, и Техноууд – заводът за дървопреработване, специализиран в производство на дървена дограма, врати, мебели по поръчка, паркет, облицовки, също кофражни греди и платна. В този завод произвеждаме и пелети, така затваряме цикъла и имаме безотпадъчно производство.

Предлагаме продукти с много високо качество, които се приемат много добре както на нашия пазар, така и в чужбина. Основната ни стратегия е качествени продукти на достъпни цени за нашия пазар. Стремим се да сме гъвкави и да отговаряме на специфичните нужди на клиентите.

Техносим е български производител на бетонови продукти, основан в началото на 2007 г. Стартира дейност през 2008 година. Първите години бяха трудни, с оглед на това, че налагахме изцяло ново име на пазара. Но с качество и стратегия успяхме да се наложим.

Разкажете за технологичните линии за производство на павета и бордюри?
Линията на производство на паветата и бордюрите е немска, произведена от Hess Maschinenfabrik Gmbh & Co KG – Германия. Продуктите се произвеждат на принципа на вибропресоване, като по този начин се избягва образуването на шупли и се постига по-голяма плътност и здравина. Производствената линия е с много висока производителност, висока ефективност и предлага високо качество на продуктите. Освен това, непрекъснато подобряваме качеството на продуктите, като подобряваме технологията, така че да постигаме параметри, които са специфични конкретно за българския пазар.

Представете някои наскоро реализирани инфраструктурни проекти с Ваши продукти.
С наши продукти се изпълняват ремонтите на много софийски улици и булеварди - бул. „Евлоги Георгиев”, ул. „Иван Асен”, районът около зала Христо Ботев и др.

С наши продукти предстои изграждането на кръговото при кръстовището на булевардите „България” и „Иван Гешов”. За този проект ще внедрим и новото паве, което тогава за първи път ще предложим на пазара.

Както в България, така и в чужбина, работим по инфраструктурни проекти. В момента доставяме нашия иновативен продукт – сегментният блок, за изграждане на магистрала в Сърбия. Проектът е съвместно с Трейс Груп Холд.

Бихте ли споделили някои бъдещи планове, свързани с развитието на фирмата?
В краткосрочен план предстои да представим два нови продукта – павета с по-голяма дебелина и по-специална фаска, за по-голяма издръжливост и гладкост на настилката.

Следвайки мисията на Балканстрой Груп Холдинг, ще продължим да сме социално отговорна компания и всеки един наш продукт ще подпомага някаква кауза. Каквито бяха благотворителните кампании за пострадалите от наводнението в с. Бисер и от земетресението в Перник.

Правим и проучвания за разширяване на производствените ни линии.

Икономическата среда не е особено благоприятна и по-мащабните проекти очакваме тепърва да стартират. Оптимисти сме за пазара.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини