ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VIII, брой 1, 2014

Volvo тръбополагачи под наем

Във връзка със започването на проектa Южен поток, Сигма България стартира кампания по отдаване на тръбополагачи Volvo под наем. Имайки предвид спецификата на работа на машините за полагане на тръби, вносителят на Volvo CE ще предлага различни варианти за предоставяне на необходимото оборудване, които максимално да удовлетворяват нуждите на съответната фирма изпълнител от гледна точка на наемен период и необходими модели.

С натрупания през годините богат опит в тръбополагането Volvo CE ще застане зад българските фирми, участващи в строежа на съоражението. За целта се предвиждат посещения на специалисти от страна на производителя, които лично да се срещнат с изпълнители и подизпълнители на проекта, така че те да получат възможно най-точна консултация относно правилното и икономически ефективното приложение на машините. Точният модел и брой машини ще бъдат съгласувани след детайлен анализ на поставената задача и свързаната с нея производителност, която клиентът иска да постигне. Volvo предлага четири модела с оперативно тегло между 36 и 110 тона. Тъй като тръбополагачите на Volvo са единствените в бранша, които предлагат завъртане на купола на 360°, и възможност за смяна на тръбополагащата стрела с обикновена (операцията отнема не повече от 30 минути), те могат да се използват и за редица допълнителни дейности, свързани с основната си задача.

Може да се каже, че една такава машина може да направи завършен цикъл от операции – от изкопаването на канала за тръбата, през полагането й, до насипването, там където е необходимо.

Помислено е и за безопасността на работа, която се осигурява от външни и вътрешни светлинни индикатори за претоварване. Стабилната позиция на машината се допълва и от базата, върху която е разработена, а именно верижен багер, а не булдозер, както при останалите производители. Това прави възможна експлоатация дори и на стръмни и пресечени терени. Комфортът също е несравним, защото това са единствените тръбополагачи със закрита и климатизирана кабина. Не е за пренебрегване и възможността на някои модели да се саморазглобяват и натоварват на платформа, което значително опростява транспортирането им. Екипът на Сигма България ще осигури както доставката на съответното оборудване, така и неговото пълно сервизно обслужване. Българският вносител може да предложи комплексно решение от всички необходими допълнителни машини, свързани с изграждането на Южен поток.