ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VIII, брой 1, 2014

Светлинно шоу в нощна Малага с премиерните модели на Caterpillar

Светлинно шоу в нощна Малага с премиерните модели на Caterpillar

Водещият световен производител на строителна и минна техника показа пред журналисти от цял свят новите си модели, които предстои да излязат на пазара през 2014 година.

Събитието се проведе в края на януари в Центъра за демонстрации и обучения на Caterpillar в Малага. Началото бе поставено с впечатляващо светлинно шоу, при което новите модели излизаха от мрака на нощта под съпровода на музика от специално създаден за целта филм и изпълняваха хореография, която накара присъстващите да забравят, че главните действащи лица в този спектакъл са тежки строителни машини.

Серия от лекции и презентации от продуктовите специалисти на Caterpillar
Встъпителното слово произнесе вицепрезидентът на направление „Глобално строителство и инфраструктура“ Паоло Фелини. Той отчете ръст в европейската индустрия през изтеклата година и видимо възстановяване след спада от последните три, като подчерта, че главните цели на Caterpillar остават и занапред фокусирането върху успеха на клиента, интегрирането на иновативни технологии и създаването на най-добрите продукти. „Технологиите не се прилагат ефективно за оптимизиране на времето и разходите и за компенсиране на високата цена на труда в строителството, както това се прави в други индустрии, а техните възможности са огромни“, каза той. С най-добрата си до този момент горивна ефективност, със съответстващите на екологичните норми на Етап IV на ЕС нови дизелови двигатели и с интегрираните нови технологии CAT Connect за контрол и мониторинг, новото поколение машини намалява оперативните разходи и увеличава производителността, съответно и бързата възвращаемост на инвестицията на клиента.

Премиерните модели отблизо
На демонстрационната площадка имахме възможността да разгледаме „на живо“ всеки от моделите, да зададат въпросите си към продуктовите специалисти, а накрая също и да тестват машина по избор.

Камионите с шарнирна рама дебютираха с три нови модела - 725С - с двигател Cat C9.3 ACERT™ с номинална мощност 314 к.с., и 730С EJ – с двигател Cat C13 ACERT™ с мощност 367 к.с. В средния клас колесни товарачи Caterpillar представи новата серия М с моделите 966М ХЕ, 972М ХЕ, 980М и 982М, снабдени с интелигентен икономичен режим на работа на двигателя за постигане на висока горивна ефективност. Камионите 770G и 772G бяха новото при минната техника. Технологията за точно измерване на товара спомага за увеличаване на производителността и оптимално използване на капацитета на машината. Хидравличните багери 374F и 390F от тежкия клас са с намалена консумация на гориво, улеснено обслужване и ненадмината в класа си производителност. Серия D на компактните верижни товарачи и верижните минитоварачи с нов дизайн на кабината, подобрена видимост на оператора и увеличена мощност на двигателя дебютираха с 6 нови модела, заместващи предшестващите ги В2, С и С2, а именно 257D, 259D, 277D, 287D, 279D и 289D. Малките валяци за асфалт СВ22В/24В/32В/34В и СС24В/34В са максимално приспособени за пазара на машини под наем. С интуитивния си контролен панел и обширна платформа те са подходящи за управление от различни оператори, а удълженият ресурс на компонентите увеличава техническата готовност на машините.

Повече за новите модели в следващите броеве.