ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VIII, брой 4, 2014

Геотех Груп проведе първия от планираните RUVOLUM® workshops

Геотех Груп проведе първия от планираните RUVOLUM® workshops

RUVOLUM® workshop – представяне на TECCO® - Системата за стабилизиране на всякакъв тип откоси, се проведе на 13.05.2014 г. в София. Техническия семинар посетиха представители на над 10 от водещите български проектантски фирми в областта на пътното строителство и укрепителните мероприятия.

Присъстваха и двама гост лектори от Geobrugg Geohazzard Solutions - лидер в проектирането и доставката на системи за защита от природни опасности, които запознаха аудиторията с продуктовата гама на компанията и основните характеристики на различните типове системи. Сред темите на RUVOLUM® workshop бяха и основните източници на проблеми с устойчивостта и особеностите на различните видове облицовки на неустойчиви откоси.

Втората част на RUVOLUM® workshop бе изцяло с практическа насоченост, като освен основните стъпки при проектирането на подобен род защитни съоръжения, участниците имаха възможност да разрешават практически проблеми с помощта на онлайн инструмента за оразмеряване - RUVOLUM®. Инструментът най-общо обхваща две изследвания – локална загуба на устойчивост между анкерите и локална загуба на устойчивост близо до повърхността и успоредна на откоса и е предназначен за оразмеряване на повърхностни свличания с максимална дълбочина на хлъзгане от 2 метра. Участниците получиха сертификат за своето успешно участие в RUVOLUM® workshop.

Инж. Мирослав Вучков – управител на Геотех Груп, обобщи впечатлението си за проведения семинар така: „Възникнаха някои много интересни дискусии и имахме възможността да разгледаме редица проекти. Особено ми е приятно, че темата предизвика интереса и на по-младите колеги. Радвам се, че поставихме началото на поредица от подобни workshops, чрез които можем да обменяме идеи и опит“.