ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VIII, брой 5, 2014

Новата гама Ford Transit е гръбнакът на българския бизнес

Новата гама Ford Transit е гръбнакът на българския бизнес

С ултра модерните си технологии, водещи товароносимост, функционалност и икономичност, намалени разходи за поддръжка и издръжливост, новата гама Ford Transit е вече на родния пазар. Тя се състои от четири изцяло нови модела с различни дължини и височини. Подредени по габарити и товароносимост, от най-малкия към най-големия, моделите са Courier, Connect, Custom и Transit.

Transit Courier
Новият Transit Courier осигурява водещ в класа товарен обем от 2.3 м3, 660 кг товароносимост и маневреността на лек автомобил. Товарното пространство предлага водещи в класа максимална дължина на товара до 2.6 м, най-лесен страничен достъп през задни плъзгащи врати, пълна преградна стена и ярко LED осветление на товарното пространство.

Transit Courier е оборудван с високоефективни дизелови и бензинови двигатели, най-добрата в класа икономичност и автоматична Start-Stop система. Клиентите могат да избират между дизеловите 1.5 и 1.6 TDCi двигатели и забележителния 1.0-литров бензинов EcoBoost – Световен двигател на 2012, 2013 и 2014 г.

Купето осигурява идеалната среда за мобилен офис с множество места за съхранение, вкл. централната конзола, която побира документи А4 и малки лаптопи, място за багаж над главата и под шофьорската седалка. В средата на инструменталния панел е обособено място за съхранение, свързване и зареждане на мобилни телефони и навигация.

Transit Courier предлага гласово управляваната технология Ford SYNC със системата за помощ при аварийни ситуации, камера за обратен ход, системата Easy Fuel за предотвратяване зареждане с грешно гориво, ограничител на скоростта, електронен контрол на стабилността и водеща безопасност като странични въздушни възглавници за гръдния кош и колената, и странични завеси.

Transit Connect
Стилният нов Transit Connect, Международен ван на 2014 г., е наличен в къса и дълга база. Той предлага просторна и практична товарна част с обем до 3.7 м3, максимална товароносимост до 1000 кг и превозване на дълги до 3.4 м товари.

Transit Connect е с водеща в класа икономичност и подобрен до 30% разход спрямо предишния модел, намалени експлоатационни разходи посредством минимизирани разходи за поддръжка и ремонт, и увеличени сервизни интервали.

За разлика от много конкуренти, тествани като леки автомобили, изцяло новият Transit Connect е подложен на най-тежките изпитания и стандарти за издръжливост на Ford за лекотоварни автомобили, и покрива милиони мили тежки тестове в лаборатории, на писти и като служебен автомобил.

Transit Connect предлага системата за активно спиране в града, за следене налягането в гумите и технологията Ford SYNC със системата за помощ при аварийни ситуации. Той е и единственият в класа си с 5-звездна сигурност от Euro NCAP.

Transit Custom
Новият 1-тонен Transit Custom, Международен ван на 2013 г., е първият автомобил в сегмента си, постигнал максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP.

Предлага се във версии с висок покрив, който осигурява на клиентите 370 мм повече височина в товарното пространство – до 1.78 м. Високият покрив се предлага за късата и дълга база и увеличава товарния обем до 8.3 м3.

Новият Transit Custom е с водеща в класа товароносимост и иновативно товарно пространство с възможност за пренасяне на по-дълги товари. Експлоатационните разходи са допълнително оптимизирани благодарение на най-дългите сервизни интервали в класа – 2 години или 50 000 км.

Transit Custom предлага модерните технологии на Ford – SYNC, камера за обратен ход, контрол на ускорението, автоматични дълги светлини и следене умората у водача.

Новият Transit
Най-големият представител на лекотоварната гама на Ford е новият Transit. Той внася нови нива на товароносимост и гъвкавост в сегмента на средните ванове, с разнообразната си гама от каросерии – ван, двойна кабина, комби, комби ван, бус, шаси кабина.

Вановете са налични в три различни дължини и две височини на покрива с множество различни варианти на товарен обем. В сравнение с предходния Transit, Ford е увеличил товарния обем с около 10% модел за модел, а най-голямото Jumbo побира до 15.1 м3 товар.

Изцяло новият Transit изисква минимални разходи за поддръжка и ремонт и е с най-добрата в класа икономичност. 2.2-литровият дизелов Duratorq TDCi двигател се предлага със 100, 125 и 155 к.с. и 6-степенна механична трансмисия. Възможност за избор между версии с предно и задно задвижване и 4х4.

Нов интериор със стилен и функционален инструментален панел включва множество места за съхранение на багаж. Кабината е значително по-просторна в сравнение с предишния модел, с увеличено място за рамената, над главата, подобрена видимост, както и по-комфортна позиция на седене с изцяло регулируем волан. Технологиите включват SYNC, камера за обратен ход, адаптивен круиз контрол и система за спазване на лентата.