ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VIII, брой 5, 2014

Девня Цимент и Oбщина Бургас дадоха старта на нова дренажна алея в града

Девня Цимент и Oбщина Бургас дадоха старта на нова дренажна алея в града

На 3 юли 2014 г., Заместник кметът на Община Бургас - Костадин Марков и Изпълнителният Директор на Девня Цимент - Серж Шмит, дадоха официалния старт на нова алея в града. Проектът е осъществен в сътрудничество между Девня Цимент и община Бургас и представлява алея с дължина 517 метра, разположена по протежението на бул. „24-ти Приморски пехотен полк“ при Морската градина в гр. Бургас. Алеята е реализирана с последния иновативен дренажен бетон на Девня Цимент - i.idro DRAIN ®.

В присъствието на много гости и медии Заместник кметът изрази позитивните си впечатления от новия материал и сподели убеждението си, че това е само началото за едно ползотворно сътрудничество между общината и Девня Цимент.

По време на церемонията по откриването, гостите имаха възможност да се убедят в невероятния дренажен капацитет на продукта чрез демонстрация на живо.

Първата по рода си алея с дрениращи свойства гарантира приятно и безопасно ходене и колоездене в дъждовно време. Уникалните характеристики на продукта позволяват интегрирането му с канализационната система, като по този начин разливът на вода значително се намалява. Благодарение на специално разработен микс, i.idro DRAIN ® съчетава силата на бетонова настилка с дренажен капацитет 100 пъти по-голям от този на естествената почва. Извършените тестове доказват, че капацитетът на отводняване на i.idro DRAIN ® е равен или дори надвишава този на естествените насипни материали като пясък и глина, както и традиционните асфалтови настилки. Продуктът се предлага в различни варианти с нива на дренажен капацитет от 200 литра/кв. м./мин до над 1000 литра/кв. м./мин, според изискванията на конкретния терен.

i.idro DRAIN ® не съдържа замърсяващи агенти, като по този начин помага за опазването на околната среда. Освен това той позволява намаляване на разходите за третиране на дъждовни води, както и тези за поддръжка на канализационната система и настилката. Продуктът запазва естетическия си вид, физически и химически свойства непроменени с течение на времето. i.idro DRAIN ® може да предотврати често срещани дефекти по повърхността като износвания, образуване на канали или коловози, неравности. Благодарение на отражателната способност на светлите повърхности, в съчетание с по-добрата циркулация на въздуха, настилките, реализирани с

i.idro DRAIN ®, намаляват температурата на повърхността в сравнение с асфалтовите настилки. Документирани са разлики до 30 градуса по време на тестове проведени в летния сезон. По този начин се гарантира по-висок градски комфорт. i.idro DRAIN ® е един от многото продукти, създадени от Италчементи Груп във връзка с постоянния ангажимент за разработване на иновативни решения за архитектурата и строителството и е един от най-устойчивите продукти от екологична гледна точка на строителния пазар.

Продуктът доказва, че е перфектното решение за тротоари, алеи, пешеходни зони, паркинги и пътища с нисък трафик.