ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VIII, брой 6, 2014

Пътни фрези от Wirtgen в съответствие с Tier IV Interim

Пътни фрези от Wirtgen в  съответствие с Tier IV Interim

Студените фрези от Wirtgen W 100 Fi, W 120 Fi и W 130 Fi потвърждават лидерството на Wirtgen в средния клас машини (един метър), предоставяйки ползи от предно товарене чрез конвейер и съответствие с нормата за вредни емисии Tier IV Interim.

Това ново поколение от класа на еднометровите студени фрези предлага подобрена ергономичност и е с по-голяма ефективност. Тези модели предоставят стандартни работни ширини от 1m при W 100 Fi, 1.2m при W 120 Fi и 1.30m при W 130 Fi с конвейр за предно товарене, осигуряващ бързо и лесно товарене на фрезования материал. Трите модела се характеризират с максимална дълбочина на фрезоване 33cm и се задвижват от шест-цилиндров двигател Cummins с мощност 320hp. По време на процеса на фрезоване управляващата система WIDRIVE винаги поддържа скоростта на двигателя в оптимален обхват.

Студените фрези са с вериги или с колела. Те са специално конструирани за тесни извивки и работа в близост до стени или други препятствия. Скоростите на машините от серията W 100 Fi могат да се променят непрекъснато от нула до максимална скорост за предавките при фрезоване и тези при движение. Двигателят е оборудван с комбиниран двупътен каталитичен конвертор и филтър за твърди частици за осигуряване на ефективно пречистване на отработените газове.

W 100 Fi серията има изключително ниски нива на шум и вибрации, както и ниска консумация на дизелово гориво.

W 100 Fi притежава автоматична система за изравняване Level Pro и опционална гъвкава режеща система (FCS) с бърза смяна на фрезоващите барабани. Опционалната вакуумна режеща система (VCS) премахва праха, частиците и дима от режещата камера и ги отстранява извън конвейера, запазвайки машината по-чиста и удължавайки живота на компонентите.

Wirtgen (пътни фрези и машини за добив и преработка на минерали) е част от групата Виртген, Германия, в която участват още пътностроителните компании Vögele (асфалтополагачи), Hamm (пътни валяци) и Kleemann (трошачни и пресевни инсталации).

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини

реклама