ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VIII, брой 6, 2014

Ротационен телескопичен повдигач на Manitou за пристанище

Ротационен телескопичен повдигач на Manitou за пристанище

Пристанището Ullapool на западния бряг на Шотландия взе решение за доставка на напълно оборудван телескопичен повдигач Manitou MRT1850 с 360 градуса на завъртане. Това пристанище привлича разнообразни плавателни съдове, включващи пътнически и товарни фериботи, риболовни кораби, круизни кораби, платноходи и др., повечето от които имат някакви изисквания за манипулиране на товари.

По-големите кораби изискват ефективно и безопасно манипулиране на палетизирани товари, за което MRT1850 е конструиран. Тази машина се използва, също така, за окачени товари, като работна платформа за работа на височини и за основни дейности по поддръжка на пристанището.

MRT 1850 бе доставен от местния дилър на Manitou и е оборудван с набор от предни прикачни устройства, вкл. 5-тонна лебедка, телескопична работна платформа, палетни вилици, кофа и повдигателна кука. Опционално е налично и носещо устройство с увеличена ширина за манипулиране на по-тежки товари.

Основните задължения включват работа на стената на пристанището, манипулиране на траулерни мрежи и платна от яхтени мачти, позициониране на 20-футови празни контейнери, тежащи около 2.2t, и манипулиране на блокове от замразена риба. Осем пристанищни оператора бяха обучени да работят с MRT1850, за да осигуряват достатъчна гъвкавост за бързо, ефективно и безопасно манипулиране.

Последните промени на пристанището Ullapool включват 33-метрово разширение на пристана за фериботи, което трябва да съвпадне с пристигането на новия ферибот от Stornoway до Ullapool. MV Loch Seaforth е 116-метров ро-ро ферибот с възможност за транспортиране на 700 пътници и 143 леки коли или 20 автобуса/камиона. Ще бъде разширен вторият етаж на сградата на фериботния терминал за въвеждане на новата система за достъп на пътници.

Повече от 50 години MANITOU е водещ производител в световен мащаб на телескопични товарачи и мобилни платформи.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини

реклама