ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VIII, брой 6, 2014

Започна строителството на участък МС Джеймс Баучер - ул. Сребърна на метрото

Започна строителството на участъка от разширението на Линия 2 на столичното метро от метростанция Джеймс Баучер до ул. Сребърна. Този участък включва трасе с дължина 1,3 километра и една подземна метростанция - с изходи на кръстовищата на бул. Черни връх с ул. Хенрих Ибсен и ул. Сребърна и с ул. Филип Кутев (бъдещ бул. Т. Каблешков). Строителството на участъка ще се извършва по следния начин: тунел под бул. Черни връх от МС Джеймс Баучер до ул. Сребърна с дължина 900 метра и тунелен участък за смяна на посоката на движение на влаковете южно от кръстовището на бул. Черни връх с ул. Филип Кутев с дължина 200 метра – подземно по класически Нов австрийски тунелен метод без да се разкрива теренът.

Метростанцията и подземните подлези под кръстовищата на бул. Черни връх с ул. Сребърна и ул. Филип Кутев ще се изпълняват по открит способ, в изкопи, укрепени с шлицови стени, в които ще се изградят конструкциите на станцията, подлезните части и входовете към нея.

По време на строителството ще се реализират няколко временни организации на движение съобразени с отделните етапи на изграждане на участъка. През първия етап, с начало 01.08.2014 г. и продължителност от 4 месеца, ще се организира двупосочно движение в две ленти в източната половина на бул. Черни връх, северно от кръстовището с ул. Сребърна и еднопосочно в две ленти в южна посока по бул. Черни връх между ул. Сребърна и ул. Ф. Кутев и два обходни маршрута в северна посока – съответно по ул. Х. Ибсен, ул. Е. Станев и ул. Ф. Кутев и ул. Ф. Кутев, ул. Д. Бояджиев и ул. Сребърна. През втория етап, с начало м. декември 2014 г. до септември 2015 г. движението ще се организира двупосочно в по една лента в западната част на бул. Черни връх северно от кръстовището с ул. Сребърна, еднопосочно в една лента по бул. Черни връх и двупосочно по два обходни маршрута – съответно по ул. Х. Ибсен, ул. Е. Станев и ул. Ф. Кутев и ул. Ф. Кутев, ул. Д. Бояджиев и ул. Сребърна. Срокът на изпълнение е 22 месеца и трябва да приключи през юни 2016 г. След 9 месеца нови над 90000 пътници да ползват метрото. Сега метрото е 31км с 27 метростанции, с новите отсечки то ще стане 40км и 35 метростанции.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини