ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VIII, брой 6, 2014

Екологични автобуси с безжично зареждане на спирки

Екологични автобуси с безжично зареждане на спирки

Хибридни лондонски автобуси, използващи батерии и двигател, ще започнат безжично зареждане на спирки. Индуктивното зареждане означава, че двигателят няма да се използва много или изобщо.

Индуктивното зареждане на автобусни спирки ще бъде тествано от TfL на четири спирки в Източен Лондон от следващата година.

Специалните Enviro400H E400 хибридни автобуси с възможност за дистанционно зареждане ще пътуват по линия 69 между Canning Town и Walthamstow.

Като се поддържат батериите заредени, автобусите ще могат да изминават по-голям пробег в батериен режим, водещ до по-ниски експлоатационни разходи и по-малко вредно влияние за околната среда. Пътуването, също така, ще предложи по-малко вибрации и шум.

Освен това, в момента в Лондон се тестват шест изцяло електрически автобуса. Кметът на Лондон би желал градът да се превърне в първата зона с ултра ниски атмосферни емисии до 2020 г. Понастоящем в Лондон се движат 800 хибридни автобуса като се очаква през 2016 г. техният брой да нарастне до 1700, което представлява 20 процента от общия брой автобуси.

„Ние продължаваме нашите оценки на новата технология в столицата, които могат да доведат до истински екологични ползи“ – каза Mike Weston, TfL директор, отговарящ за автобусите.

Хибридните автобуси са много по-разпространени от електрическите автобуси и изглежда се приемат много добре от пазара. Хибридните автобуси конкурират успешно както тролейбусите, така и съвременните дизелови автобуси, но все още са значително по-скъпи от тях. Технологията се счита за стабилна в голяма степен и има натрупан опит. Разбира се, и тук има постоянни технологични нововъведения и все по-нови постижения.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини