ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VIII, брой 6, 2014

Интелигентни решения за градовете от Шнайдер Електрик

Интелигентни решения за градовете от Шнайдер Електрик

Шнайдер Електрик обяви създаването в Барселона на първия си център за върхови научни постижения, който ще се фокусира върху интелигентни решения за градовете. В него ще бъде събрано цялото ноу-хау на компанията за изграждане на интелигентни градове, основаващо се на опита, резултатите и успешните „смарт сити” решения, въведени в световен мащаб. Центърът ще предлага решения за градовете, които ще имат икономическо и социално въздействие с конкретни ползи за гражданите. Той ще има за цел да води градовете към по-ефективно управление и повече устойчивост, чрез развитието и прилагането на нови бизнес модели.

В близко бъдеще градовете ще имат нужда от все повече устойчивост и технологии, за да посрещнат идващите предизвикателства. Ноу-хауто на Шнайдер Електрик включва редица приложения, които дават отговор на тази нужда. Компанията беше призната за едно от десетте най-зелени предприятия в света от американското списание Newsweek. За второто тримесечие на 2014 г. Шнайдер Електрик е намалила въглеродните си емисии в областта на транспорта с 16 %. От началото на 2012 г. компанията е намалила консумацията си на енергия с 10% благодарение на собствените си технологии StruxureWare Resource Advisor и StruxureWare Energy Operation.

„Ние сме готови да подкрепим българските общини с обучения и консултации и вече сме се срещали с представители на местните власти, за да ги запознаем подробно с техническия капацитет на системите ни. Освен това вече сме работили с общини в рамките на обучения по енергиен мениджмънт, като един от ключовите елементи на интелигентния град. Мисля, че в България има добро общо разбиране на принципите на устойчивост и енергийна ефективност, така че това, което е нужно оттук нататък, е повече практическо действие,” допълва Кристоф Де-Лафарж, директор на Шнайдер Електрик за България.

Центърът за върховни научни постижения на Шнайдер Електрик ще бъде напълно оперативен до средата на 2016 г. и в него ще работят 40 изследователи.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини