ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина IX, брой 1, 2015

Разнообразни продукти за градската среда от Semmelrock Stein+Design

За предоставяне на разнообразни възможности за оформление на градската среда Semmelrock Stein+Design предлага на пазара продукти с различно приложение. За обществените пространства, подложени на високи натоварвания от гледна точка на интензивен трафик, например смесено движение от тежкотоварни и леки автомобили (обществени паркинги, индустриални площи, улици и кръгови движения), Semmelrock препоръчва, настилки с интегрирана система за сигурност и гарантирано заключване - Einstein®. С помощта на двойките от свързващи елементи (цилиндричен и конусовиден), системата осигурява свързването между отделните елементи на настилката и необходимата фуга между тях.

Продуктите с интегрирана система Einstein ® притежават много предимства: няма обрушване на ръбовете, накланяне или разместване, гарантирана е необходимата широчина на фугата и запазването на фугиращия материал. За високите функционални изисквания Земелрок Щайн унд Дизайн предлага различни продукти с интегрирана система Einstein®, като: настилката City Top Plus (20х20х10), с класическа форма и ARTE сегментен паваж (комбиниран формат с дебелина 10 cm), с растер на традиционен паваж и ефектна визия на системата ColorMix.

За междублоковите пространства и градските зони с по-ниски натоварвания, продуктовата гама на Semmelrock, предлага настилката ECOgreen. Формата на отделните елементи осигурява фуга от 4cm, в която да се засади трева, да се насипе цветен чакъл или речни камъни, с което се повишава възможността за отводняване на конкретната площ. Дебелината от 8сm осигурява устойчивост на натоварване от автомобили и за разлика от традиционно познатите паркинг елементи има по-голяма площ (16х16 cm), върху която спокойно може да се стъпва без пропадане. С настилката ECOgreen можете да си осигурите по-добро отводняване, запазване зеленината, която лесно може да се поддържа и най-вече предотвратява натрупването на „кал“, прах и други замърсявания. С ECOgreen всеки паркинг ще придобие приветлив и приятен вид. Не на последно място, бетонните настилки са устойчиво решение, което не само не застрашава околната среда, но подлежи на рециклиране и притежава дълготраен живот.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини