ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина IX, брой 3, 2015

П и М Груп организира семинар

П и М Груп организира семинар

На 12 и 13 май 2015 г. в Пловдив бе организиран, и премина при голям интерес, семинар на тема: „Опитът на П и М ГРУП за намаляване на експлоатационните разходи и подобряване на енергийната ефективност при помпените системи на база на дългогодишната съвместна работа с ВиК Пловдив“. На семинара присъстваха управители и енергетици от водещи ВиК дружества в страната. Семинарът беше открит от Управителя на ВиК Пловдив - г-н Спартак Николов. След краткото представяне на дейността на П и М Консултинг, на гамата от продукти и услуги, които фирмата предлага, както и основните направления за осигуряване на надеждни, ефективни и икономически изгодни решения за клиентите, господин Симо Узунов от ВиК Пловдив разказа за някои конкретни съвместни проекти, довели до икономии на енергия и повишаване ефективността при водоснабдяването на клиентите на В и К Пловдив. Гост на семинара бе инженер Андрей Дил – ръководител отдел Шеф-монтаж и сервиз във фирма Франклин електрик, водещ производител на потопяеми електродвигатели в световен мащаб, доставчик на производителите на помпи, включително и на Грундфос.

На 13 май на обект на ВиК Пловдив се извърши шеф-монтаж на първата за България Високоефективна Система/High Efficiency System/ на Франклин електрик - Германия, състояща се от потопяема помпа с революционно нов тип двигател, действащ на принципа на постоянен магнит, осигуряваща КПД над 93%, нулева стойност на реактивната енергия и оттук 15-20% икономия на електроенергия. Системата е с доказани качества в Германия и в други страни. По време на пуска в експлоатация се извърши и обучение на техническия екип на фирмата и ВиК Пловдив.

Над 25 години П и М ГРУП доставя, изгражда, участва в процесите на реконструкция и модернизация на действащи помпени станции за повишаване на ефективността и намаляване на консумираната енергия, пуска в експлоатация и поддържа помпени системи за водоснабдителните дружества в страната – Софийска вода, В и К Пловдив, София, Варна, Бургас, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Видин, Кюстендил, Благоевград, Разград, Търговище, Шумен, Велико Търново, София и др. Новите ПС са с по-висок КПД и клас на енергийна ефективност, в съответствие с изискванията на действащите Европейски директиви.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини