ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина IX, брой 6, 2015

Powerscreen представя челюстната трошачка Premiertrak 600

Powerscreen представя челюстната трошачка Premiertrak 600

Powerscreen, един от водещите световни доставчици на мобилно трошачно и пресевно оборудване, разширява в световен мащаб успешната си гама от мобилни челюстни трошачки Premiertrak™.

Новаторският модел Powerscreen® Premiertrak™ 600 представлява първична челюстна трошачна машина с висока производителност, която се настройва лесно, гъвкава е и е предназначена за кариери, мини и приложения при разрушаване, които изискват висока производителност, специално при твърда скала. Официално машината е представена на събитието Nordic Open Event, което се проведе в Стокхолм в края на месец Май и бе посетено от клиенти, търговци и представители на медиите от Скандинавия и от цяла Европа. На събитието за първи път извън САЩ бе представена и новата пресевна машина Powerscreen® Chieftain™ 2200, която ще бъде пусната за продажба по – късно през 2015г.

Преди представянето на Premiertrak 600, част от клиентите на Powerscreen имаха възможността да тестват инсталацията и да предоставят информация за обратна връзка по отношение на практическото й приложение. Roadstone е една от компаниите, които тестват машината на свои обекти в Ирландия. Голямото разнообразие от приложения и променливата скорост на разтрошаване, с която работи челюстта на Premiertrak 600E, са от голяма полза за компанията. Инсталацията дава взможност за фино регулиране на настройките, в зависимост от материала, като по този начин максимално се оптимизира производителността.

Дизелово-хидравличният и дизелово-електрическият варианти на Premiertrak 600 са проектирани и конструирани с оглед постигането на максимална производителност и представяне с увеличено време за непрекъсната работа и ниски експлоатационни разходи. Високоефективната челюст се захранва от вибрационен фидер тип grizzly с възможност за контрол и промяна на скоростта и с голяма площ, която позволява максималното отделяне на финия материал. По този начин се удължава животът на челюстните плочи в разтрошаващата камера. Обходният улей също е оборудван стандартно с износоустойчиви втулки и включва регулируема дефлекторна плоча с пет позиции за отклоняване на материала към един от двата странични транспортьора. Продуктовият конвейер и задната част на Premiertrak 600 могат да бъдат повдигани и спускани хидравлично, а опцията за радиоуправление позволява на оператора лесно да отстранява блокажите.

Системата за контрол на машината включва модерен усъвършенстван интерфейс с интуитивни графики и дисплей с висока резолюция за улеснение на оператора. В допълнение, е налице автоматична старт/стоп функция, възможност за отлична диагностика и ясни настройки.

Скоростта на челюстната трошачка Premiertrak 600 може да се променя, в съответствие с приложението и по този начин да се оптимизира представянето. В допълнение, хидравличната система е проектирана и конфигурирана така, че да има възможност за увеличено време за непрекъсната работа и ефективен разход на гориво.

Електрическият вариант Premiertrak 600E е оборудван с изключително голям резервен генератор, който е достатъчен да захранва и друга машина – генераторът успешно захранва тежкотоварната пресевна инсталация Powerscreen® Warrior™ 2100. Допълнително, Premiertrak 600E може да се захранва от главен източник, което значително намалява експлоатационните разходи и въздействието върху околната среда.

Във вътрешността на Premiertrak 600 се намира модерна трошачна камера с размери 1200mm x 820mm. Трошачната камера е със здрава конструкция и изключително удобни за потребителя функции, като напълно хидравличен обхват от 75mm до 200mm и реверсивна система за бързо почистване на блокажите и продължаване на работата без прекъсване. Високоинерционните махови колела гарантират високи равнища на производство и отлични показатели на разтрошаване на материала.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини