ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина IX, брой 6, 2015

В наше лице клиентите имат доставчик и надежден партньор

Разговор с г-н Димитър Киров, Мениджър продажби на Електра помп

В наше лице клиентите имат доставчик и надежден партньор

Г-н Киров, припомнете акценти от дейността на фирмата?
Фирмата ни е дружество със 100% частен капитал и е на пазара повече от 20 години. Основната ни дейност е продажба, ремонт, гаранционно и следгаранционно обслужване и монтаж на помпени агрегати, предназначени за всички отрасли от промишлеността и бита.

Представители и вносители сме на водещи европейски производители на помпи и помпено оборудване: SAER ELETTROPOMPE, Faggiolati pumps, SEF Pumps, Matic и др.

Разполагаме с магазин, склад и сервизна база на територията на гр. Варна. В страната имаме изградена дистрибуторска мрежа.

Представете продуктовите гами. Върху кой продукт бихте поставили акцент и бихте ли разказали повече за него?
Като представители на реномирани производители ние предлагаме пълната гама продукти от портфолиото им. Това включва:

Сондажни и наземни помпени агрегати за чиста вода – производство на SAER Elettropompe – Италия; Хидрофорни системи – производство на SAER Elettropompe – Италия;

Помпени агрегати за отпадна вода и оборудване за пречиствателни станции – производство на Faggiolati pumps – Италия.

В допълнение предлагаме всички необходими аксесоари и оборудване – релета, датчици, мембранни разширителни съдове, резервоари, системи за обработка на води – филтри, омекотителни инсталации, UV системи и др.

Разработваме също така различни видове ел. табла за автоматизация и защита на помпи – с електромеханично или микропроцесорно управление, честотни регулатори и софтстартери.

Нашата ангажираност с целия процес на проектиране, инсталация, прецизна настройка и последващо обслужване е предпоставка за едно модерно и енергоефективно решение за добив и транспорт на вода в различни приложения. До момента сме инсталирали такива инсталации със сумарна мощност над 4 MW.

Всички предлагани продукти са с високо качество и отговарят на всички европейски и национални стандарти.

Бих искал да акцентирам върху най-новата част от дейността ни, която се явява логично продължение на дългогодишната ни работа с ВиК дружествата с страната, а именно разработването и внедряването на SCADA системи за дистанционно управление и контрол на помпени станции, сондажи и водоеми. Имаме внедрени системи в няколко ВиК дружества за периода 2012 – 2015 г.

В кои проекти от водния сектор участвате?
Изпълняваме договори за ремонт и доставки на помпи на ВиК дружества от цялата страна, доставяме помпи и оборудване при изграждането на инфраструктурни обекти от големи строителни фирми, имаме тясно сътрудничество с фирми, изграждащи напоителни системи в селското стопанство, предлагаме помпи за битово приложение в представителния ни магазин в гр. Варна, както и чрез изградената дистрибуторска мрежа в над 15 града.

Споделете очаквания за развитието Ви?
Оптимист съм за бъдещото развитие на фирмата, тъй като екипът ни се състои от амбициозни професионалисти, които не се плашат от трудностите пред себе си, а както знаете най-ценният ресурс на една фирма са хората.

Секторът е в тежко състояние, но аз вярвам, че фирмите, които разполагат с квалифицирани специалисти и имат желание за работа, ще продължат да се развиват. Като представители на един от водещите европейски производители имаме възможността да предлагаме на българския пазар много нови серии помпи и системи.

Следвайки развитието на нашия основен партньор, чиито усилия в последните две години са съсредоточени върху разработване на индустриални помпи с големи мощности, нашите планове включват налагането на тези продукти на българския пазар, както и оказването на пълно съдействие на нашите клиенти във всеки един етап от изпълнението на даден проект. В наше лице клиентите виждат не само доставчик, а надежден партньор, предоставящ следпродажбен сервиз и компетентни решения.