ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина IX, брой 7, 2015

Mашините DULEVO са от най-висококачествени материали

Разговор с г-н Валери Петрунов, Търговски директор на Готи

Mашините DULEVO са от най-висококачествени материали

Г-н Петрунов, бихте ли запознали читателите на Списание ИНФРАБИЛД накратко с дейността на фирма DULEVO?
Фирма DULEVO е сред 3-те водещи производители на професионална почистваща и комунална техника. Компанията е създадена през 1976 г. в Парма, където се създават първите машини. Следва незабавен успех и компанията се разраства в цяла Европа. Фирмата притежава силен отдел за проучвания и развитие (R&D), където се развиват новите технологии в бранша и се създават и усъвършенстват нови модели във всички пазарни сегменти. Чрез интензивното настъпване на световните пазари, компанията печели престижната си позиция, разраствайки се окончателно до огромната корпорация, която е днес. DULEVO е най-големият производител в Италия на почистващи машини за индустриалната и градска среда.

Разкажете ни малко повече за продуктите, които произвежда компанията.
Продуктовата гама е разделена в три категории - първата категория са подопочистващи машини /scrubber-dryers/, започвайки от малки ръчно-водими до големи седящи мокро и сухо почистващи машини. Другата категория е за Индустрията с голям набор от машини, предназначени за всякакви външни приложения в индустриалната среда. Третата категория е за пътната и общинска инфраструктура и се състои от машини за почистване на улици, пътната инфраструктура, пътното строителство, паркове, пристанища, общински и открити площи, минни и рудодобивни площадки, циментови заводи и навсякъде, където има голямо прахово замърсяване.

Бихте ли отличили някои продукти, подходящи за градска среда.
Моделът 850 Mini е изключително подходящ за централни градски зони, където пространството е ограничено и е необходима маневреност, но в същото време се почиства голяма площ. Тази машина има капацитет от 25000m2/h, почистваща ширина 2080mm и резервоар от 800л. – за почистване на паркинги, пристанища, товаро-разтоварителни зони, алеи, паркове и мн. др. Друг модел DULEVO 5000 - има капацитет на почистване 105000m2/h, 5000л. контейнер и почистваща ширина 3500mm – предназначен е за изключително интензивна работа в трудни условия и много часове работа. Предлагаме модели не само с метене и сухо почистване, но и с водно почистване и миене на улици от градската среда като Dulevo 5000 Hydro с капацитет 84000m2/h, резервоар за вода 5700л. Тази машина е изключително полезна за всички общини за миене и дезинфекциране на улици и пътища.

Предлагаме голям набор от машини, включително със задвижване метан, природен газ за максимална чистота на въздуха, различни капацитети на почистване, както и машини с характеристики по желание на клиента.

С какво се отличават продуктите на DULEVO?
Всички машини DULEVO се изработват от най-висококачествени материали и резервни части. Фирмата е лидер в разработване на нови технологии в бранша. Докато другите фирми влагат в своите продукти технология за почистване само механично или само засмукване, DULEVO внедрява и двата типа – по този начин се постигат несравними почистващи резултати. Машините за градска среда могат да събират всякакви малки и големи боклуци като прах, кал, пясък, камъчета, чакъл, бирени бутилки, кенчета, паднали листа и мн. др. Dulevo използва ултра фин метод на филтриране във всички свои модели машини. Машините могат да бъдат оборудвани със специални GORE филтри, специално произвеждани за DULEVO – такива качества на филтрацията не могат да бъдат постигнати от никой друг.

Как виждате в бъдеще развитието на почистващите машини?
Условията все повече налагат необходимостта от такива почистващи машини, не само за бизнеса, но и държавата като цяло. Общините полагат усилия, за да могат да осигурят чиста градска среда за гражданите и намаляване на твърдите частици във въздуха. DULEVO може да помогне много, за да стане по-чисто и приятно мястото където живеем.