ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина X, брой 3, 2016

Уникални настилки демонстрира за първи път ЛЕО – Бетонови изделия

Уникални настилки демонстрира за първи път ЛЕО – Бетонови изделия

Дървен под, но от бетонови изделия видяха за първи път в България посетителите на цветното изложение Флора Бургас 2016. За първи път у нас заводът на ЛЕО – Бетонови изделия представи шест уникални настилки. И шестте изделия са възприети от последните строителни изложения в Германия, а бургаският завод е единственият им производител в България.

Имитацията на дървена настилка е само една от новостите. Няма да я отличите, ако не се вгледате отблизо. Изглежда като лакиран дървен под, но в действителност са бетонни плочи, които имитират дървена настилка.

Даже се нарича декинг, подобно на дървесните настилки за външна употреба. На тези, които ще кажат: „Ама не може ли направо да се сложи дърво, вместо да се имитира?“, всеки строител би отговорил доста аргументирано. На първо място – вечността на двата материала е несравнима при външни условия. Цената също.

Категорично новите тенденции във външните настилки са изоставянето на всички равни форми и крещящите неестествени цветове. Четири от шестте нови плочи, които ЛЕО показва на Флората, са различни имитации на дялан камък. Те са с вълнообразни краища, грапава, дори нарязана повърхност, цветовете са природни – есенни листа, кафяво, охра. Две от сериите са и с различни размери – идеята е когато се нареждат, след по-голяма плоча да следва по-малка. Целта отново е максимално близо до природата – така, както в природата няма два еднакви камъка. Новите плочи са подходящи за големи градски пространства, площади, улици, тротоари, хотелски и жилищни комплекси. На Флора Бургас строителите можеха да видят и нови модели улеи, както и интересно изделие „палисаде“. С него се изграждат подпорни стени, може да се използва и за направа на външни стълби при денивелиран терен.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини