ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина X, брой 4, 2016

Система за пречистване на отпадъчни води без електричество

BIOROCK е международна компания с над 26 годишен опит в областта на пречистването на отпадъчните води и разполага с екип от висококвалифицирани специалисти.

Целта на фирмата е да осигури адекватни, лесни и икономични решения за ефективно третиране на отпадъчните води.

BIOROCK предлага модерни технологии и решения в областта на отпадъчните и дъждовни води и тяхната повторна употреба - пречиствателните станции, т.нар. септични резервоари, резервоари за дъждовна и/или питейна вода до 50000 литра, сепаратори - каломаслоуловители, мазниноуловители, дренажни системи филтри и др.

BIOROCK разполага с две продуктови линии за малки пречиствателни станции. Едната е BIOROCK-SR серията, която обхваща диапазон от компактни модулни решения, съответно за 2, 5, 10 и 30 еквивалент жители. Паралелно поставени системите могат да обслужват и по-големи обекти до 250 еквивалент жители.

Втората линия е BIOROCK-MR серията, включваща системи за средно големи обекти между 250 до 600 човека. Инсталирани паралелно те могат да обслужват и обекти от 800, 1200 човека и т.н., като за обекти над 1200 еквивалент жители се предлагат и индивидуални решения.

Системите BIOROCK не се нуждаят от електричество, за да работят. Техният принцип на действие е пречистване изцяло без електрозахранване, освен това, системата е изработена без каквито и да било механични компоненти. Тези две характеристики ясно определят предимствата на BIOROCK пречиствателните станции.

Пречиствателните станции на BIOROCK използват циркулацията на атмосферния въздух и функционират в хармония с природата. Те се подчиняват на естествените физически процеси като за кратък период от време възвръщат изразходените при закупуването им средства, за разлика от традиционните системи, при които процесът на пречистване се изпълнява от техника, за която е задължително електрозахранване, което е свързано с неизбежни разходи.

Монтажът и поддръжката на BIOROCK пречиствателните станции са изключително лесни и изискват минимални усилия. Системата пристига напълно окомплектована с необходимите инструкции за сглобяване и експлоатация. В нея няма електрически компоненти и помпи - съответно не се изискват и специални умения за работа. Монтажът, както и поддръжката могат да бъдат изпълнени от самите ползватели, които просто трябва да следват предоставените им инструкции.

Компанията предлага на своите клиенти широка гама от продукти на няколко водещи компании в сферата на отвеждане, третиране и съхранение на дъждовните и отпадъчните води, като предлага и решения за тяхното съхранение с цел повторна употреба: канализационни шахти, пречиствателни станции, събирателни резервоари, каломаслоуловители, мазниноуловители, дренажни системи, резервоари за гориво и вода от 2000 литра до 50000 литра.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини