ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина X, брой 6, 2016

Scania предоставя услуги и оптимални ползи за клиента

Scania предоставя услуги и оптимални ползи за клиента

Scania започна да извършва услуги по обслужване чрез гъвкави планове на всички пазари в Европа - процес, който ще бъде почти напълно внедрен, когато новото поколение камиони бъдат представени. Услугата се базира на идеята, че всички камиони са свързани и че по-скоро данните за тяхната действителна употреба, отколкото традиционния километраж и календарния метод са тези, които определят как автомобилите трябва да се обслужват, в зависимост от конкретния договор за обслужване между Scania и индивидуалния клиент. Това може да означава, че интервалите за смяна на маслото могат да бъдат до 150000км., при условие че работните условия са подходящи и се използва маслото на Scania за дългосрочна употреба.

„В това има очевидни преимущества за клиентите, като например значителен потенциал за по-малко посещения в сервиза”, казва Ларс Карлсон, директор на отдел Обслужване в Scania. “Вместо да се налага клиентите да следят и извършват сервизно обслужване на фиксирани интервали, Scania се свързва с тях, за да договори удобно време за посещение на сервиза. Естествено, тази промяна се базира на идеята, че всички превозни средства са свързани. Ако след това добавите допълнителни свързани услуги, като диагностика от разстояние и VRS, можем да бъдем проактивни в нашата връзка с клиентите и да подобрим шансовете им да поддържат превозните си средства в работен режим чрез планирано и превантивно обслужване.“

Правилното организиране на обслужването има огромно въздействие върху важни аспекти като оперативното време на автомобила и остатъчната му стойност. Превозно средство, което получава точно сервизно обслужване, ще работи и ще генерира приходи повече дни. С новото поколение камиони, Scania открива възможности автомобила да комуникира с останалия свят, въз основа на вградения Комуникатор Scania.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини