ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина X, брой 6, 2016

Съвременни технологични решения във ВиК сектора от Сороков Инструментс

Съвременни технологични решения във ВиК сектора от Сороков Инструментс

В последното десетилетие фирма Сороков Инструментс се доказа, като коректен и предпочитан партньор при реализацията на редица проекти, свързани с автоматизацията и интегрирането на най-съвременните технологични решения във ВиК сектора.

Гаранция за това е последно реализирания технологичен проект на Сороков Инструментс, а именно Доставка, монтаж и изграждане на система за управление и SCADA на ПСОВ Нови Пазар. При реализацията на проекта са вложени както изследователски и човешки потенциал, така и голяма част от продуктите ни, присъстващи в портфолиото ни за иновативни решения.

Логическият контролер, който по своето същество представлява сърцето на пречиствателната станция и има като основна своя функция осигуряването на прецизно, гъвкаво и напълно автоматично управление.

Използвани са контролери на технологичния гигант Panasonic, от сериите FPOR и FP7. Внедрени са и локално наблюдение и автоматично въвеждане на необходимите технологични параметри. То се осъществява чрез TFT дисплей НМ510.

Третото ниво на управление на станциите се извършва от високотехнологичен софтуер инсталиран и пригоден за възможно най-обхватен и цялостен мониторинг на пречиствателната станция, чрез графично изобразяване на протичащите процеси. Приложението е изключително атрактивно, тъй като разполага с разнообразие от анимирани символи, обединени в екрани и системни съобщения, чрез които се осъществява проследяването и контролната функция при последователността на процесите в системата, както и актуалното състояние на отделните агрегати и техните технологични параметри в реално време. Приложението SCADA позволява запис на данните, на възникнали алармени съобщения, тяхното принтиране и копиране при необходимост и др. Основен приоритет на Сороков Инструментс е автоматизацията на пречиствателните станции.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини