ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина X, брой 6, 2016

Еко Проект диверсифицира дейносaтта си

Еко Проект диверсифицира дейносaтта си

Безспорен факт е, че през последните 10 - 15 години в България израснаха и се доказаха няколко наши компании, способни да се справят и с най-големите предизвикателства в инфраструктурното строителство. Работейки в успешно партньорство с големите Европейски строители, ползвайки техния опит и технологии, бързо и успешно бяха изградени важни обекти -автомагистрали, метро, хидросъоръжения и интегрирани ВиК проекти. В този процес, в работата на терен, все повече се усеща нуждата от подизпълнители, които извършват специализирани дейности и услуги -част от общия строителен обем.

Това е новата пазарна ниша, към която Еко Проект насочва усилия в своята работа. Естествено продължение на натрупания опит на фирмата в производството и доставката на пластмасови тръби и свързващи части е възможността на компанията ни да предлага и тяхното полагане и монтаж. Все по-голям брой от корпоративните клиенти предпочитат тази форма на работа.

Ползата е взаимна, строителят получава комплексна услуга: производство, доставка на тръби и свързващи части, монтажна група с необходимото оборудване и квалификация, придружени от всички необходими гаранции: сертификати, лабораторни изпитания, протоколи от заваръчни дейности, хидравлични проби. Тези дейности обезпечаваме с финансова гаранция за материали и добро изпълнение.

Еко Проект увеличава принадената стойност на бизнеса - експертна и материална. Тази дейност компанията е заложила в средносрочната стратегия на фирмата преди години и целенасочено работи за реализацията и: закупени са подходящо оборудване и машини от водещи европейски компании, проведено е обучение на персонал за получаване на необходимите сертификати, извършено е маркетингово проучване на пазара на строителните услуги в сектор ВиК. Усилията на Еко проект са възнаградени.

Днес компанията може да предложи специализирано изпълнение и на най-претенциозния клиент, удовлетворявайки неговите изисквания за бърза и качествена работа. Еко проект има няколко екипа за челно заваряване и монтаж на полиетиленови тръби, разполага с машини за лепене от най-малките размери, до тръби с диаметър 1000мм. Фирмата предлага на клиентите си специализирана инженерингова помощ, свързана с нови материали и оборудване, с иновативни технологии.

Тръби произведени от Еко проект, се монтират с квалифицирани работници на компанията във всички райони на страната: по Черноморието и Добруджа, в полските райони на Пловдив, Плевен и Ямбол, високо в Пирин планина. Комплексното изпълнение от производство, доставка и монтаж, води до добри резултати благодарение на концентрирането на отговорността в един субект.

2016 година е трудна за всички участници в инфраструктурното строителство, осезаемо намаля обема от работа, в резултат от ауфтакта между двата програмни периода на Европейската помощ за страната ни. В сектора се усеща значимостта на европейските пари за развитието на отрасъла. Разходите за дейността, обаче не намаляват - точно обратното, за да сме конкурентноспособни не спираме да инвестираме в машини и оборудване, в нови технологии, в дистрибуция, в хора -работници и специалисти, които все повече не достигат.

През последните пет години компанията не е пестила време и пари за участие на изложенията за пластмаси и ВиК технологии в Мюнхен и Дюселдорф, Берлин, Истанбул, Римини-Италия, Букурещ. Там перманентно се обучаваме във „високоплатения семестър по иновации“, за който обаче средствата все не достигат. Присъствието на международните панаири е много скъпо. Еко проект възнамерява да включи компанията в Европрограмата за клъстери, като се надява и на подкрепа от държавата за българските предприемачи в представянето им на Европейски и световни изложения.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини