ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 1, 2017

SENNEBOGEN 8400 претоварваща машина с работен радиус до 42m

SENNEBOGEN 8400 претоварваща машина с работен радиус до 42m

SENNEBOGEN разширява значително своята продуктова гама за балансни претоварващи машини. Новият SENNEBOGEN 8400, който е на пазара от края на 2016 г., се слави с впечатляващи характеристики като комфортен работен радиус до 42m, енергийно ефективни електрически мотори и EQ технология. Машината е балансирана от единия до другия край на цялата работна област, благодарение на класическия лостов принцип, който гарантира възможно най-ниска енергия и оперативни разходи по време на експлоатацията.

Благодарение на балансната технология може да се постигнат уникални икономии на енергия и оперативни разходи до 75% в сравнение с традиционните концепции за задвижване и машините с дизелови двигатели. Два мощни 160kW-ови електрически мотора надеждно задвижват претоварващата машина 8400.

В същото време, регулируемите противотежести осигуряват винаги баланса на машината във всяка позиция, като центърът на тежестта на оборудването, включително и грайферът, е съсредоточен в средата. Балансът на машината се поддържа постоянен, благодарение на този EQ принцип. Това обезпечава, че задвижването изисква малко количество енергия даже за голям обсег на действие и тежки работни товари.

Начинът на работа е лесен. Цялата машина може да бъде управлявана само с два цилиндъра, един за основната и друг за допълнителната стрели. Един прът, който е успоредно на стрелата, свързва допълнителната стрела със задната противотежест и осигурява ефективно предаване на мощността. По време на всяко оперативно движение, противотежестта се балансира по подобен начин на класическия лостов принцип. Даже за тежки товари и при голям обсег, само повдигнатият товар трябва да бъде преместен и задвижен, което води до значителна икономия на мощност и енергия. Могат да се постигнат икономии до 50% на оперативните, сервизни и енергийни разходи само чрез концепцията за добро балансиране. Допълнителни значителни икономии се постигат, когато машината е комбинирана с електрохидравличната задвижваща концепция от SENNEBOGEN. Като електрическа, машина 8400 EQ изисква само около 50% от енергията на сравними машини с дизелови двигатели.

Новият SENNEBOGEN 8400 EQ може да се използва при претоварване в пристанища или в индустриални приложения. С работен товар 12t и обсег 42m стационарната машина може комфортно да покрива площ от 5500m2.

Просторната операторска кабина тип Portcab, проектирана за работа на пристанища, е снабдена с прозорец на пода и предоставя възможно най добрия възможен поглед на оператора, което осигурява оптимална работа и сигурност при работа на машината.

Претоварващите машини SENNEBOGEN са синоним на максимално лесна употреба и удобна поддръжка. Централни точки на достъп за измервания и поддръжка правят проверката на цялата хидравлична система бързо изпълнима задача. Всички задвижващи и контролни компоненти се разположени в просторна машинна зала.

Заедно с опростената поддръжка и лесно разбираемата технология тази ясна организация се доказва в ежедневната работа. Със своя повече от 60-годишен опит SENNEBOGEN може да гарантира максимална надеждност, безопасност и експлоатационен живот. Използвайки проверените и тествани компоненти, и позиционирайки цилиндрите по начин, осигуряващ лесно обслужване, гарантираната бърза доставка на резервни части и оптимална поддръжка, клиентите са сигурни, че получават най-добрата подкрепа благодарение и на глобалната дилърска мрежа от обучени сервизни инженери.

SENNEBOGEN застава зад индивидуални, специфични за клиентите решения и чрез модулната структура на машината винаги е възможна широка гама от варианти на оборудване. От стационарни шасита, верижни или железопътни решения до понтонни конструкции, могат да бъдат изпълнени широк диапазон от решения, реализирани спрямо изискванията на клиентите.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини