ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 1, 2017

Културната инфраструктура ще е сред приоритетите на Пловдив

Културната инфраструктура ще е сред приоритетите на Пловдив

Развитието на културната инфраструктура е сред акцентите в строителната програма на Община Пловдив, предвидена в проектобюджета за 2017 г., съобщи кметът инж. Иван Тотев.

Планираната обща финансова рамка е в размер на 276 066 000 лв., като 55 милиона се предвиждат за капитално строителство. 3 млн. лв. е инвестицията в реконструкцията на площад Централен. Очаква се процедурата за инженеринг, включваща работен проект и изпълнение, да стартира веднага след окончателното одобрение на техническото задание от Националния институт за недвижимо културно наследство. По 1 млн. лв. са заложени за обновлението на кино Космос и художествената галерия на ул. Гладстон. С 350 хил. лв. предстои социализирането на Одеона и северната част на Римския форум, а с 2 милиона лева ще се изгражда новото площадно пространство около Голямата базилика.

За поредна година средства се инвестират и в инфраструктурата на Стария град. С около 160 хил. лв. там предстои да завърши реконструкцията на Етнографския музей. Близо 200 хил. лв. се заделят за облагородяване на пространството около Жълтото училище, а на Античния театър цялостно ще се подмени сцената. Инж. Иван Тотев посочи, че продължава и модернизирането на съвременния град.

През 2017 г. се предвижда да бъдат реализирани 18 млн. лв. по съвместния проект с ЕБВР за реконструкцията на бул. Руски, Шести септември, ул. Коматевско шосе и изграждането на новия бул. Северен. Същевременно се заделят 2 млн. лв. за нови тротоарни настилки в целия град, а други 2 милиона отиват за реконструкцията на ул. Остромила. Стартира също изграждането на нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“, което ще се изпълни в две бюджетни години.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини