ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 1, 2017

Състоя се премиерата на новия IVECO Daily E6

Състоя се премиерата на новия IVECO Daily E6

На 20.01.2017г. Астреко Тракс представи верния помощник на бизнеса – новия IVECO Daily Euro 6. Софийската премиера на новия IVECO Daily Euro 6 се състоя на територията на Астреко Тракс, оторизиран дилър на италианската марка, в най-големия закрит шоурум за товарни автомобили в страната, чиято площ е 518,9 кв. м.

Общо пет екземпляра от новото издание на модела пристигнаха в центъра на Астреко Тракс ден преди премиерата. Два от тях са товарни ванове, а три – шаси-кабини. Всички са оборудвани с новите двигатели на IVECO, отговарящи на стандарта Евро 6. Четири от тях са с 3,0-литровия силов агрегат с макс. мощност 150 или 180 к.с. според версия, а един е с 2,3-литровия мотор с макс. мощност 160 к.с.

След пазарния успех и наградите, спечелени от новия Daily след пускането му на пазара през 2014г., IVECO вдига летвата още по-високо с фейслифта на третото поколение на верния помощник на бизнеса.

Новото поколение Daily Hi-Matic Euro 6 предлага широка гама от двигатели до 210hp и 470Nm, а благодарение на новата интелигентна система EcoSwitch PRO допълнително вдига летвата по отношение на горивната ефективност.

Със своите нови двигатели с обем 2,3 и 3,0л мощност до 210hp и въртящ момент до 470Nm при върховите модели новото Daily Euro 6 пести до 8% в сравнение с предходните модели с Euro 5. Това е възможно благодарение на усъвършенстваните технологии на силовия тракт. Ниските разходи за поддръжка и ремонт, дължащи се на удължените интервали на обслужване и дълготрайните компоненти, носят допълнителни икономии от до 12%. Чрез новото приложение, наречено DAILY BUSINESS UP, съвместимо с Android и iOS, шофьорът е винаги свързан и разполага с „помощник-водач“ и „бизнес-асистент“ на борда. Bluetooth връзка с автомобила се осъществява автоматично чрез новото цифрово радио и само за няколко секунди новият Daily Euro 6 се превръща в професионално работно място със свързаност.

Комфортният интериор се отличава с нов кожен волан, сини тапицерии на седалките и нови подглавници от текстил и полиуретанова пяна. Обзавеждането е променено и вече включва до 18 отделения за съхранение на вещи.

Астреко Тракс е оторизиран дилър на IVECO от 2014г. и е част от холдинга Астреко, в чието портфолио влизат няколко компании, свързани с продажбата, дистрибуцията и поддръжката на велосипеди, мотоциклети, леки и товарни автомобили. Част от него са и Бултрако и неговите дъщерни компании - Бултрако Моторс – София, Пловдив и Варна, специализирани във внос и дистрибуция на автомобили и мотоциклети Honda вече 25 години.

3843,36 кв. м. е общата разгърната площ на Астреко център. В комплекса е разположен най-големият в страната ни закрит шоурум за товарни автомобили, оторизиран сервиз на IVECO, сертифициран Bosch сервиз, тенекеджийно-бояджийно отделение и център за годишни технически прегледи за мотоциклети и леки и товарни автомобили (до 3,5 т).

Оторизираният сервиз на IVECO е с площ от 440,7кв.м. Работи изключително с оригинални части от италианската марка. Разполага с 4 подемника. На този етап в него могат да се осъществяват ремонти и поддръжка на цялата гама Daily, а до месец ще обслужва и тежкотоварната гама на IVECO. Разполага с изключително съвременна техника, сред която стенд за регулиране на преден мост, специализиран оригинален тестер EASY на IVECO за компютърна диагностика на всички електронни системи в автомобила и др.

Сертифицираният сервиз на Bosch е с 4 работни места, 4-колонен подемник с 3D стенд за регулиране на преден и заден мост, монтаж, демонтаж и баланс на гуми, обслужване на климатици, диагностична техника, осцилоскоп и др.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини