ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 2, 2017

Разтвор за саниране на бетон Mapegrout Thixotropic E от МАПЕИ

Разтвор за саниране на бетон Mapegrout Thixotropic E от МАПЕИ

Mapegrout Thixotropic E e подсилен с фибри, тиксотропен разтвор с компенсирано свиване за саниране на бетон. Продуктът може да се използва за повърхностна поправка на разрушени бетонни конструкции върху вертикални и хоризонтални повърхности.

Примери за приложение на Mapegrout Thixotropic E са саниране и поправка на наранени участъци по бетон, ъгли на стълбове и греди, ръбове на балкони, разрушени от окисляването на армировъчната стомана; възстановяване на покритието на армировъчни пръти в стоманобетонни конструкции; изглаждане на повърхностни дефекти като десортиран бетон, фуги при новоизлят бетон, отвори на шпилки, открити армировъчни пръти и др.

Разтворът може да се използва за запълване на корави фуги, ремонт на повърхности, подложени на висока абразия, изглаждане на шлицови стени и тунели, ремонт на виадукти по магистрали, пътища и железопътни линии.

След втвърдяване Mapegrout Thixotropic E има много висока якост на огъване и на натиск, модул на еластичност, коефициент на топлинно разширение и пропускливост на водни пари, подобни на тези на висококачествен бетон, хидроизолиращ, има отлично прилепване към стар бетон, както и висока устойчивост на абразия.

MAPEI е международна компания, с 80-годишен опит в производството на богата гама от най-подходящите материали за всеки вид ремонтни и строителни дейности и ремонт: свързващи хидравлични материали, готови строителни разтвори, продукти за защита и хидроизолация, строителни лепила, гъвкави уплътнители и специални мазилки. Компанията инвестира 12% от общата си работна сила и 5% от фирмения оборот в Отдел за проучвания и развитие; по-специално – 70% от усилията на този Отдел са насочени към разработване на екологично съобразни и чисти за околната среда продукти, които отговарят на изискванията по LEED.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини