ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 2, 2017

БЕТА ПРОИНВЕСТ достави ниско-температурни добавки за асфалт

БЕТА ПРОИНВЕСТ реализира доставка на 44 тона ниско-температурна асфалтова добавка за Казахстан. Пътната администрация на страната е регламентирала употребата на тези добавки преди две години с цел удължаване на строителните сезони.

Едно от основните приложения на тази добавка е полагането на асфалт при ниски околни температури. Тя позволява при сухо време строителните работи да се извършват при температури над 0oC. Това дава възможност за изпълнение на повече обекти за година, както и за по-пълно и рентабилно натоварване на производствените мощности на пътно-строителните фирми. Ниско-температурните добавки се използват и във всички европейски страни и САЩ.

Доставената добавка LowTherm-4G е разработена през изминалата 2016г. Тя е от четвърто поколение и при нейното създаване са преследвани три основни цели: екологичност, ефикасност и ефективност. За разлика от предишните поколения, LowTherm-4G не е класифицирана като опасен химически продукт за транспорт, съхранение и употреба. Усъвършенстваната формула на продукта е довела до 20% по-ниска работна дозировка и 20% по-ниска себестойност на добавката за един тон асфалтова смес. Принципът на действие на LowTherm-4G е такъв, че тя не променя показателите на битума и в същото време осигурява пълно уплътняване при изстиването на сместа до 90-100oC, а при определени условия и до 80oC. Освен това се подобрява сцеплението между битума и фракциите и се елиминира необходимостта от адхезионни добавки.

Друго все по-широко приложение на ниско-температурната добавка е асфалтирането в тунели. В този случай асфалтовата смес се произвежда при по-ниска температура, което води до драстично намаляване на изпаренията от сместа. По този начин се осигуряват по-добри и безопасни условия за труд при полагане и уплътняване на настилка в тунелната тръба. Освен тези приложения, LowTherm-4G позволява транспорт и полагане на асфалт на далечни разстояния, както и влагане на фрезован асфалт в асфалтовите смеси.

БЕТА ПРОИНВЕСТ е един от основните доставчици на добавки за битум и асфалт в страната. Компанията е представител на водещи производители от Европа и САЩ. Продуктите й се използват за модифицирани и полимер-модифицирани битуми, сплит-мастик асфалт, студени асфалтови смеси за ремонт на пътища, битумни емулсии и цветни асфалти.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини