ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 2, 2017

Блек Пърл предлага технологични решения за обекти от всякакъв вид

Разговор с г-жа Весела Карачорова, Директор Бизнес развитие, Блек Пърл

Блек Пърл предлага технологични решения за обекти от всякакъв вид

Г-жо Карачорова, бихте ли казали как се развива компанията Блек Пърл?
Изминалата година беше доста динамична за Блек Пърл. Участвахме активно в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград. В града са санирани първите завършени блокове в страната по Програмата. Блек Пърл предложи и осигури строително оборудване необходимо за санирането. За целта бяха предоставени 20 000m2 скеле и 10 електрически платформи /двойни и единични/ модел CAMAC 3000. Паралелно с това Блек Пърл продължава активното си присъствие на строителния пазар като водеща компания в отдаването на машини и скелета под наем за строителството на сгради от всякакъв тип: административни сгради, индустриални и инфраструктурни обекти. Разширихме нашите контакти с нови доставчици на качествено строително оборудване от Италия. Чехия, Испания. Работим с фирми, доказани в бранша, продуктите им отговарят на всички Европейски изисквания. Това ни дава възможност да отговаряме на високите изискванията на нашите клиенти, като им предоставяме възможност за избор на оборудване, отговарящо на всички условия по безопасност. Например за предстоящите високи сгради над 100m предлагаме хаспели за товари и хора с по-модерна компютърна система и по-бърза скорост от познатите на Българския пазар. Машините са с товароносимост от 500 – 2500 кг и с различни размери на кабините.

Внимателно следим тенденциите на българския и европейските строителни пазари. Фирмата ни се обновява непрекъснато с нови технологични решения, съобразно нуждите на нашите клиенти от оборудване за обекти от всякакъв тип.

С какви продукти и услуги сте обогатили фирменото портфолио?
През 2016г. Блек Пърл допълни портфолиото си от продукти и услуги, като стана изключителен представител за България на белгийската компания Sky Man International NV. Компанията има над 30 дистрибутори по цял свят, вече и в България чрез нашата компания. Sky Man предлага уникална комбинация от инженерингови решения и производство на качествено оборудване, свързано с разнообразни висящи платформи за широк диапазон от дейности и индустрии. Продуктите са разделени в категории: Пълна гама от модулни платформени системи с приложение както за жилищни и административни сгради, така и на мостове, виадукти, резервоари с различна височина и терен под и около тях. Фирмата Sky Man International NV изработва индивидуални рамкови конструкции и специални платформи за всеки проект – осигуряват достъп до стъклени покриви, атриуми и фасади. Монорелсови траверси, закрепени към фасадата на сградата. Устройства, използвани за движение по парапет. Висящи съоръжения за почистване на стъклени фасади на голяма височина. Кранове, позиционирани на покрива на сградите, както и движението им по периферията му с цел достигане на всички фасади.

Бихте ли споделили за инфраструктурен проект, по който сте работили?
Завършихме обект, за който бе изготвено специално инженерингово решение – санирахме носещите колони на моста и пътната плоча при с. Писанец, като височината на някои от колоните достигаше 70 метра. Изработването на специална висяща платформа с моторизирани висящи греди е първото съоръжение от подобен тип, приложено на територията на страната. Платформата е модел MAXI, дължината й е 13m и се придвижва надолу и нагоре чрез подемник OCTO. Движението й напред по продължението на моста се извършва чрез висящи греди странично фиксиращи платформата отдолу и се контролират автоматично от контролното табло в платформата. Решението е индивидуално изцяло инженерингово, съобразено със спецификата на съоръжението и желанията на клиента. Качихме на нашия сайт монтажа и работата с платформата, за да представим на нашите бъдещи клиенти в реална ситуация индивидуалните решения, предлагани от Блек Пърл и неговите доставчици от чужбина.