ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 3, 2017

Увеличава се пазарният дял в областта на еластомерните лагери и пътните фуги

Разговор с г-н Пейо Янков, Управител на БИЛДТРЕЙД-БГ

Увеличава се пазарният дял в областта на еластомерните лагери и пътните фуги

Г-н Янков, бихте ли представили фирмата?
Фирма БИЛДТРЕЙД-БГ е специализирана в дистрибуцията на строителни материали и системи и международна логистика. Ние сме концентрирали нашия опит и възможности в две основни строителни направления. Едното направление е доставка на еластомерни лагери и системи и дилатационни пътни фуги за всякакви по сложност и специфика инфраструктурни проекти, съоръжения, сградни конструкции. Другото направление е цялостно „обличане“ на промишлени и административни сгради, независимо дали са със стоманобенна или метална конструкции. Ние предлагаме материалите за двете основни системи с термопанели, съответно PUR, PIR и MW или послойната система с касета-вата-профилна ламарина и профилна ламарина-вата-хидроизолационна мембрана, съответно за фасади и покриви. Доскоро предлагахме само доставка на материалите за тези системи, каквато е и стандартната европейска практика, но предвид конюктурата на пазара в България и желанията на някои инвеститори, вече предлагаме и монтаж, разбира се с наши партньорски специализирани фирми.

Разкажете повече за предлаганите от Вас продукти.

Основните ни продукти са еластомерни лагери и системи, дилатационни пътни фуги и всичко необходимо за цялостното затваряне на една търговска или промишлена сграда – пълната гама стенни и покривни профилни ламарини, термопанели, каменни вати, хидроизолационни мембрани и други. Приложение в пътното строителство имат еластомерните лагери и дилатационни пътни фуги, които са основен акцент в нашата продуктова листа.

Бихте ли разказали повече за еластомерните лагери и приложението им?
БИЛДТРЕЙД-БГ е изключителен представител за България и региона на италианската фирма Ronam Gomma, специализиран производител на еластомерни лагери и системи и пътни фуги с над 30 годишен опит. Работя от дълги години директно със собственика на предприятието - г-н Нава, и нашето добро партньорство и приятелство ни дават възможности да предложим на българските потребители най-добри условия, на европейско и световно ниво, което е ползотворно за строителния бранш.

Еластомерните лагери са много семпли, но високо ефективно работещи елементи от конструкциите на магистрални, пътни и ж.п. мостове, сградни конструкции, промишлени и технически съоръжения. Основните им характеристики са поемането на определени вертикални и хоризонтални товари, премествания, движения и ротации, също така индиректно вибрационни и сеизмични движения, те са еластичната връзка между конструктивните елементи. Има много и различни видове, комбинации и размери, като всеки еластомерен лагер се разработва индивидуално, съобразно заданието на проекта и с необходимите размери.

Допреди години се говореше за предимства на конструкциите с еластомерни лагери, днес те са незаменим елемент от тях.

Имате ли конкретни планове относно развитието Ви?
Разбира се, поставяме си високи цели и в областта на усъвършенстване на нашите възможности за внедряването на иновативни и утвърдени продукти и решения, и в желанието ни да налагаме качествените материали и системи. Затвърждаващата се тенденция на солиден и разширяващ се пазарен дял на нашия бранд в областта на еластомерните лагери и пътни фуги е предпоставка да доразвиваме нашето ноу-хау в тази област, за да бъдем максимално полезни за нашите контрагенти.

Близките ни планове включват нови контакти и изграждане на партньорства с български възложители и строителни фирми. По далечните ни са за разширяване на дейността и доставките ни в съседните страни и региона, вече имаме някои добри стъпки в тази насока.

За нас е много важно да запазим вниманието си и добрата работа към нашите вече изградени партньори, за да бъдем ефективни и полезни, там където е необходимо.