ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 4, 2017

Мини багери марка SUNWARD от Инжконсулт

Мини багери марка SUNWARD от Инжконсулт

Мини багерите са популярен избор при разнообразни операции за множество индустрии. Най-рентабилната първа стъпка, преди да вземете решение за покупка, е да изберете надежден дилър. Обърнете внимание на условията, които той предлага по отношение на гаранционната и след-продажбена поддръжка.

Основните параметри на машините, които трябва да се вземат предвид, са дълбочината на копаене, височината на разтоварване и работното тегло. Тези три характеристики винаги влияят върху вида и размера на машината, а оттам и върху производителността й.

Основни характеристики на мини багера са:
Нетна мощност - общата мощност на машината, която варира между 10 и 50hp; Максимална дълбочина на копаене - между 1,6 и 3,6m; Максимална височина на разтоварване - от 1,8 до 4m; Ходова част - повечето мини багери са оборудвани с гумени или стоманени вериги, но съществуват и колесни варианти; Булдозерна дъска - служи за стабилизиране по време на копаене и същевременно позволява на машината да заравнява терена; Оперативно тегло - стандартното тегло на един мини багер варира между 0,9 и 5 т. Най-предпочитани са моделите между 2,5 и 4 т, заради това, че тези машини могат да работят на работна площадка, на която големите не могат и в същото време, те са доста по-ефективни от най-малките модели.

Допълнително оборудване за мини багери:
Прикачните устройства увеличават многофункционалността на мини багера. Популярен стандарт при тях е добавянето на бързозменник за бърза и лесна смяна на допълнителното оборудване. Някои от най-популярните прикачни устройства са:

Свредел - с него се пробиват вертикални отвори от 15 до 122cm във всякакъв вид почва; Чук - позволява бързо да натрошите бетон и други и повърхности; Уред за копаене на канали - с него може да прокопаете канал в скалиста почва, с дълбочина от 60 до 150cm и ширина от 10 до 30cm; Кофи - има няколко варианта, в зависимост работата ви (трапецовидни кофи, кофи за прокарване на тръби и кабели, кофи за удълбочаване на канали и др.); Хидравличен захват за кофа – приспособление, което позволява безопасно да разтоварвате клони, отпадъци и други свободни обекти; Грайфер - подобно на скоба, той се използва за пренасяне на дървета, тръби и други цилиндрични предмети. Използва се при разрушаване, почистване на земя и рутинна поддръжка; Виброплоча - служи за уплътняване на земна маса чрез мощни високочестотни импулси, които могат да достигнат 2200 удара в минута: Кофа за странично разтоварване, която увеличава достъпността на машината. Идеални за копаене под или около изкуствени и естествени препятствия като дренажни канавки, основи и корени на дървета. Рипер - позволява обработката на много плътна, замръзнала и неравномерна почва. Използва се за разравяне, изкореняване и последваща обработка на земни маси.

От началото на 2017г., Инжконсулт е официален представител на фирма SUNWARD, която се нарежда сред 50-те водещи световни компании производители на строителни машини. Тя е първата китайска марка за строителни машини, която влиза в Европа с независими права на интелектуална собственост и собствена търговска марка. От тогава до сега нейни багери са били внесени в повече от 60 страни, като до момента обемът на износа само на мини багери достига почти 10 000. Повече за мини багерите, произведени от SUNWARD, можете да намерите на сайта на Инжконсулт.

Освен закупуването, в зависимост от работата, която трябва да свършите, можете да помислите и за наемане на определен вид мини багер. Разгледайте обявите за всякакъв тип багери на сайта на фирмата за отдаване на техника под наем и изберете подходящия за вашите нужди. Екипът на Инжконсулт може да предложи и безплатна консултация по всяко време.



ИНЖКОНСУЛТ

Варна 9000, ул. “Д-р Николай Коларов” № 3
тел.:052/ 333022
факс:052/ 333044
088/ 8140811