ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 4, 2017

Wirtgen Group се присъединява към Deere & Company

Wirtgen Group обяви, че е подписано окончателно споразумение с Deere & Company за придобиването на Wirtgen Group, частно международно дружество с централа във Виндхаген, водещ производител в световен мащаб в областта на пътното строителство.

Щефан Виртген, управляващ съдружник във Wirtgen, заявява: “Wirtgen Group има наследство от технологии и иновации с водещи продукти на пазара и силен акцент върху клиента. С устремен поглед в бъдещето, ние избрахме конкретно Deere за купувач поради нашето дългогодишно уважение към организацията и нашата абсолютна увереност, че Deere са ангажирани с непрекъснатия успех на Wirtgen Group и нашите служители по целия свят.” Юрген Виртген, управляващ съдружник във Wirtgen, добавя: “Силата и успехът на нашето дружество идват от отдадеността на служителите, концентрирани върху това да помагат на клиентите в пътностроителната индустрия. Ние вярваме, че тази транзакция ще позволи на дружеството да продължи своето успешно съществуване за в бъдеще – независимо от нашата фамилна собственост.”

Deere планира да поддържа съществуващите марки, управлението, производствените дейности, служителите и дистрибуторската мрежа на Wirtgen Group. Комбинираният бизнес се очаква да се облагодетелства от споделянето на най-добри практики в дистрибуцията, производството и технологиите, както и в мащаба и ефективността на операциите. Wirtgen Group има пет премиум марки с водещи позиции на пазара в целия сегмент на пътното строителство, които включват трошене, смесване, полагане, уплътняване и рехабилитация. Wirtgen Group има повече от 8000 служители и продава продукти в над 100 страни.

Самюъл Р. Алън, председател и главен изпълнителен директор на Deere & Company, споделя: “Отличната репутация на Wirtgen Group, силните връзки с клиентите и показаните финансови показатели са атрактивни, тъй като Deere разширява своя дял в строителното оборудване с цел достигане до повече клиенти, пазари и географски региони.” Макс Гин, президент на отдела за строителна и горска техника в Deere, заявява: “Wirtgen Group укрепва силната позиция на Deere в сектора на строителното оборудване, засилвайки нашата способност да обслужваме клиентите по целия свят, и подобрява конкурентната позиция на Deere чрез добавянето на водещи продукти на пазара.”

Прелисти броя

още в рубриката

Новини