ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 4, 2017

Бетонови инсталации Shantui от Инжконсулт

Бетонови инсталации Shantui от Инжконсулт

Китайският машиностроителен завод Shantui е познат в България с едноименните булдозери, които работят в страната от години. Но портфолиото на завода не се ограничава само с булдозери, тръбоклади и други верижни машини. Те произвеждат и широка гама бетонови възли. Бетоновите инсталации на Shantui позволяват прецизно и бързо производство на хомогенно разбъркан бетон с постоянна влажност за мокри отливки, готови смеси, както и на специални бетони. Снабдени са с модерни контролни табла с визуализация на процесите, компютърни системи за ръчно или напълно автоматизирано управление на работата.

Към разпределителното табло и пулта за управление може да се добави допълнителна система за управление на влажността на бетона в миксера чрез износоустойчиви микровълнови сонди. Инсталациите са с възможност за голям брой рецепти, а системите за контрол на влажността и дозиращите устройства осигуряват висока точност на изпълнението им. Фракциите се подвеждат в миксера обикновено с помощта на челен товарач.

Конструкцията на бетоновите възли е изградена от високоякостни стоманени профили. Платформите са оборудвани с аварийни разтоварващи помпи, въздушни възглавници и пръстен с дозирана вода. Основните компоненти на бетоновия възел са: система за зареждане с фракция, наклонен транспортен конвейер, основна рама, миксер, бункер за разтоварване на бетон, бункер за фракция, системи за измерване на цимента, летящата пепел и водата, система за дозиране на сухи и течни добавки, пневматична система, филтрираща система, контролна зала, окабеляване и електрическа система и система за наблюдение. Shantui предлагат топлинно-поддържащи бетонови възли, инсталации без необходимост от фундамент, мобилни бетонови възли, бетоносмесители, възели за стабилизация, бетонови възли с барабанни, двувалови и вертикално-планетарни смесители. Видовете бетонови заводи, които предлагат, се различават по: Вида и капацитета на миксера; Начина на захранване на бункера; Броя на добавките към конкретния бетонов възел; За мобилна или стационарна работа; Възели за стабилизация и т.н.

Shantui предлагат и топлинно-поддържащи бетонови възли, инсталации без необходимост от фундамент, мобилни бетонови възли, бетоносмесители, възели за стабилизация, бетонови възли с барабанни, двувалови и вертикално-планетарни смесители. Топлинно-поддържащите бетонови възли са подходящи за работа в зимни работни условия, тъй като това оборудване използва метод за топлинно съхранение. Дебелината на изолационния панел е минимум 75mm. Капацитетът им е от 25 до 75m3/h. Подходящи за работа на пътища, високоскоростни жп линии, пристанища, мостове, летища, ВЕЦ и други работни площадки.

Бетоновите барабанни смесители са съставени от бъркалка, захранващ блок, водоснабдително устройство, рама и електрически управляващ блок. Разполагат с нова и надеждна структура, висока производителност (12 - 30m3/ч, в зависимост от моделa), висококачествено смесване, ниско тегло, привлекателен дизайн, лесна поддръжка.

Бетоновите възли с двувалов миксер осигуряват висока производителност и ефективност, благодарение на многослойните уплътнения на вала и рационализирането на миксиращите инструменти. Подходящи са за депа, където се складира шлака от въглища и твърд абразивен отпадък. Предлагащите се с верикално-планетарен смесител инсталации са с висока интензивност на смесване и ниски загуби. Възлите за стабилизация на земни маси са с модулен дизайн за удобен монтаж и транспорт. Разполагат с електронно измерване, автоматично регулиране и аларма, което гарантира висока точност и надеждна работа. Предлагат се модели с различен капацитет. Подходящи са за инсталиране върху пътища и магистрали, спортни площадки, летища, пристанища и терени със стабилен фундамент. Мобилните инсталации могат бързо и лесно да бъдат транспортирани от едно място на друго, удобни са за бързо инсталиране и тестване и не се нуждаят от бетонова основа.

Всички инсталации на Shantui се характеризират с модулен дизайн, инсталация и монтаж. Повече информация можете да получите от официалния представител за България – Инжконсулт.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини