ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 6, 2017

Система за конструктивно саниране на стоманобетонни елементи от Мapei

Система за конструктивно саниране на стоманобетонни елементи от Мapei

Благодарение на 80-годишния си опит в строителството, компанията MAPEI предлага системи продукти подходящи за всяка ситуация: от бент до виадукт, от исторически сгради до строежи на бъдещето. MAPEI може да отговори на изискванията на всеки модерен строителен проект, както и на всяка програма за реставрация.

Една от многобройните системи, които предлага MAPEI, е системата за конструктивно саниране на стоманобетонни елементи. Тя се състои от следните висококачествени продукти:

Mapefer 1K: Еднокомпонентен антикорозионен разтвор на циментова основа за предпазване на армировъчни пръти. Mapefer 1K се използва за реалкализираща антикорозионна защита на армировъчни пръти при саниране на бетон с разтвори с компенсирано свиване от серията Mapegrout или с обикновени разтвори на циментова основа, модифицирани с латекси на основата на синтетични смоли. Може да се нанася също и върху подземни бетонни конструкции. Mapefer 1K отговаря на минималните изисквания на EN 1504-7.

Mapegrout Thixotropic E: Разтвор с контролирано свиване, подсилен с фибри, за саниране на бетон. Mapegrout Thixotropic Е се използва за саниране и поправка на бетон като: възстановяване на бетонно покритие, поправка на ъгли, греди, колони и балкони, разрушени от окислението на армировъчните пръти. Поради високата си якост може да се използва за структурни ремонтни дейности. Състои се от циментови спойки, селектирани агрегати, специални добавки и синтетични фибри. Mapegrout Thixotropic Е отговаря на минималните изисквания на стандарт EN 1504-3 за структурен разтвор клас R4.

Monofinish: Еднокомпонентен разтвор на циментова основа, с нормално свързване, за заглаждане на бетон и циментови мазилки. Monofinish се препоръчва за заглаждане на повърхностни дефекти по излятия бетон и заглаждане на повърхността на бетон, саниран с някой от продуктите от серията Mapegrout. Monofinish отговаря на минималните изисквания на стандарт EN 1504-3 за неструктурни разтвори клас R2 и изискванията на стандарт EN 1504-2, покритие (C), в съответствие с принципи MC и IR за защита на бетон.

Malech: Грунд на основата на акрилни смоли с микрочастици във водна дисперсия. Malech се използва за грундиране на стени (бетонни или след поправка с мазилки на циментова основа) като регулатор на хигроскопичността на основата и като катализатор на прилепването. Специалната формула на Malech осигурява консолидиране на прахта по повърхностите, които трябва да се обработват и забавя появата на ефлоресценция. Malech е готов за употреба, но трябва да се разреди с до 50% вода, за да се избегне встъкляването на основи, които не са много хигроскопични. Malech може да се нанася с четка, валяк или пръскане.

Colorite performance: Боя на основата на акрилна смола във водна дисперсия, за защита и декорация на повърхности във вътрешни помещения и на открито. Colorite Performance е боя за стени във вътрешни помещения и на открито, която се състои от несапунообразуваща, чиста акрилна смола във водна дисперсия. Продуктът е устойчив на всякакви климатични условия и агресивното въздействие на смог, соли и слънчева светлина и осигурява дълготраен защитен слой на основата. Прилепва отлично към всички видове мазилки и стара боя в добро състояние. Предлага се в богата гама от цветове, които могат да се получат чрез автоматична система за оцветяване ColorMap®. Colorite Performance отговаря на изискванията на стандарт EN 1504-2, покритие (С), в съответствие с принципи PI-MC и IR за защита на бетон.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини