ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 6, 2017

Започна изграждането на още 12,6 км от АМ Струма

Започна изграждането на още 
12,6 км от АМ Струма

Със средства от ОП Транспорт и транспортна инфраструктура започна изграждането на участъка между Благоевград и Крупник от автомагистрала Струма. Лот 3.1 от км 359+000 до км 366+000 и от км 370+400 до 376+000 е част от проекта: АМ Струма - лот 3.1, лот 3.3 и тунел Железница. Той се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОПТТИ 2014-2020 г.

На символичната първа копка на обекта край Благоевград, където завършва лот 2 от автомагистралата, присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура инж. Дончо Атанасов, народни представители, кметове и др.

Общата дължина на лот 3.1 от АМ Струма е 12,6 км. В участъка между Благоевград и Крупник ще бъдат изградени 2 пътни възела - п. в. Благоевград-Юг и п. в. Симитли, 20 големи съоръжения - мостове над реките Струма, Логодашка, Суха река и Градевска, надлез над ж. п. линията София – Кулата, 3 селскостопански подлеза, 3 надлеза и един подлез. Предвидено е и изграждането на Интелигентни транспортни системи със станции за засичане и управление на трафика, видео наблюдение и метеорологични станции. Новоизградената пътна инфраструктура ще повиши пътната безопасност и опазването на околната среда. Ще допринесе за повишаване конкурентоспособността на икономиката и мобилността на населението от региона.

Изпълнител на лот 3.1 е ДЗЗД АМ СТРУМА 3.1 с водещ съдружник в дружеството: Агромах и партньори: Пътища Пловдив, Хидрострой, Пътища Пловдив Груп, АБ АД и Алве Консулт.Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД СН АМ Струма Лот 3.1, в което участват: МОТТ МАКДОНАЛД ЛИМИТИД, Великобритания; Трансконсулт-БГ и Тест Консултинг. Техният договор е за 1 695 249.00 лв. без ДДС.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини