ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XI, брой 7, 2017

Мобилен асфалтосмесител MARINI XPRESS 2500 P на работа в летище Кефлавик

Мобилен асфалтосмесител MARINI XPRESS 2500 P на работа в летище Кефлавик

COLAS е едно от най-известните имена в пътностроителния сектор в световен мащаб. Компанията прави проучване за използване на асфалтосмесителна инсталация, която за пръв път да се използва при разширението на летище Кефлавик в Рейкявик.

Възложителят има следните изисквания относно използвания асфалтосмесител: да е мобилен; да се премества лесно, без допълнително подемно оборудване; да е с капацитет над 200 т/час; достатъчно място за съхранение, което да гарантира непрекъснато производство.

Изборът на мобилна инсталация за производство на асфалт МАРИНИ, модел 2500 P от серията XPRESS, напълно задоволява изискванията със следните характеристики: 200 т/час производителност, до 5% влажност в необработените агрегати; всички компоненти са транспортируеми, монтирани на трейлери, всяко от които със собствена спирачна система, отговаряща на стандартите за движение по пътищата и с единично теглещо устройство; всички останали компоненти се помещават и транспортират само в един специално разработен контейнер; кулата се самоиздига благодарение на хидравличната система, която повдига основното ремарке в окончателното си работно положение; смесителят е механично здрав като специално внимание е обърнато на използваните материали, като MARINI Endurance, който, както подсказва името му, е изключително устойчив на износване.

След 4 седмично пътуване до Рейкявик, през пристанището на Равена, където е натоварен на кораб, асфалтосмесителят достига до местоназначението си, след което предстоят монтажни дейности и период на изпитване. Първата задача, очакваща новия XPRESS 2500 P, е обновяването на новата писта на летището в Рейкявик.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини