ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 1, 2018

Гъвкаво оборудване на машината SENNEBOGEN 825 E за работа в различни условия

Гъвкаво оборудване на машината SENNEBOGEN 825 E за работа в различни условия

SENNEBOGEN 825 обхваща повече области на приложение и предлага възможности за работа в специфични условия. Независимо дали става въпрос за текущата версия на E-серията или за предишния вариант, този тип машина се използва в много отрасли - от дървообработването до рециклирането, и става все по-популярна благодарение на специални решения като VarioTool, ремаркето и електрически опции.

През 2017г. SENNEBOGEN стартира новото издание на популярния модел 825 в настоящата E-серия. Машината, чието оборудване достига дължина от 12 до 14 метра, вече се е утвърдила сред клиентите от цял свят като иновативна и гъвкава машина.

Надеждната машина SENNEBOGEN 825 впечатлява в много области на приложение: от рециклирането на отпадъци и суровини до дейности по сортиране и товарене за обработка на дървесина, също и в машиностроенето. SENNEBOGEN 825 е безопасна и стабилна благодарение на мощната подвижна каросерия с 4-точкова опорна стрела или версията с верижно шаси. Освен това през последните години са разработени множество специални решения за 825.

Многофункционалност при използването й за обработка на скрап
SENNEBOGEN VarioTool дава възможност една машина да се използва за различни цели, предимно в приложения за обработка на скрап. Използвайки механизъм за бърза смяна на стрелата, тя може да бъде подменена без използването на допълнителна стойка. VarioTool позволява използването на една машина в до три различни варианта, в зависимост от оборудването. Превключването в различен работен режим се извършва лесно от оператора, докато е в кабината. С тези нови възможности се повишава производителността и може да се обработва повече материал.

SENNEBOGEN 825 с подвижна кабина е доказала своята стойност при приложения за обработка на дървесина от поколения насам. Ако освен обичайните задачи за обработка на дървения материал, той трябва също да бъде транспортиран до склада, версията на ремаркето на 825 осигурява удобно решение за това. За разлика от стандартната версия, тази версия на машината има специално ремарке с по-големи единични гуми за по-мощно шофиране. Това означава, че когато се комбинира с ремарке, машината може да се придвижва натоварена с до 4 пъти повече материал, отколкото при всяко класическо решение - което води до ценни спестявания по отношение на разстоянието и горивото.

Бъдете гъвкави
Наред с различните конфигурации на дължини на оборудването и шасито, изпробваната и модифицирана модулна система SENNEBOGEN осигурява полезен начин за намаляване на теглото на машината за транспортиране. Работното тегло на машината може да се намали с 8.5 тона чрез едно устройство, благодарение на което противотежестта на машината може да бъде отделено само за 10 минути. Така, в резултат на по-ниското общо тегло, SENNEBOGEN 825 е дори по-лесна за транспортиране на ремарке с плоско дъно и може лесно и бързо да се монтира на работното място.

Електрическо захранване
При работа на закрито електрическите машини са идеалното решение - ключовите предимства са ниските емисии и тихата работа. За да се осигури оптимална гъвкавост на машината, SENNEBOGEN 825 със захранващ кабел в пилотен проект. Захранващият кабел се придвижва с всяко движение на машината посредством кабелен барабан. Това специално решение гарантира, че електрически захранваната машина SENNEBOGEN 825 може да се движи гъвкаво през пространството без ограничения и по този начин съчетава предимствата на енергийно ефективна и рентабилна електрическа машина.

Прелисти новия брой

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини

реклама