ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 1, 2018

С новите павета на ЛЕО Бетонови изделия се преобрази Ловеч

С новите павета на ЛЕО Бетонови изделия се преобрази Ловеч

Над 195 тежкотоварни камиона ще бъдат нужни, за да бъдат транспортирани повече от 5000 тона настилки от производствената база на ЛЕО Бетонови изделия в Бургас до Ловеч. Причината за това „Велико преселение на паветата“, както на шега го наричат в компанията, е ангажиментът да бъдат изработени новите настилки за площад „Тодор Кирков“ и улица „Търговска“ в града. Всъщност преобразяването на Ловеч започна още през 2017г., но продължава и през новата 2018 година.

В наглед сухата информация за размери, обеми, количества и квадратни метри площи, които ще бъдат обновени, ловчанлии могат да намерят нещо различно и уникално за цялата страна. За първи път в България, именно в Ловеч, ЛЕО Бетонови изделия ще демонстрира своите нови павета, които притежават новата заключваща система Айнщайн. И тук не става въпрос за някаква строителна интерпретация на прочутата теория на относителността, а за иновативна система на полагане на настилките, която осигурява по-добро сцепление на отделните павета, гарантира по-добра връзка между компонентите и съответно много по-голяма здравина на готовата настилка. Паветата, притежаващи тази авангардна за страната заключваща система, са с размери 10х10cm и 20х20cm и с дебелина 8cm. Във фирмата вече се произвеждат и павета с размери 20х20cm и дебелина 10cm.

„Със заключващата система Айнщайн и с тези павета отговорихме на очакванията и изискванията на проектантите в страната или поне на по-смело мислещата част от тях. Предлагаме наистина нещо революционно за българския пазар и сме горди с този продукт“ – коментира собственикът на фирмата Иван Димитров. Според него и директора на завода в Бургас - Станимир Рунчев, новите настилки, които ще бъдат поставени в Ловеч, ще се превърнат в демонстрационен проект и пример за подражание, който много български градове ще се опитат да последват.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини