ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 2, 2018

Десета Международна конференция БУЛАКВА 2018

Десета Международна конференция БУЛАКВА 2018

В дните 27-28 март ще се проведе десетата Международна конференция БУЛАКВА, организирана от Българската асоциация по водите – БАВ. Събитието, което е под наслов „Инвестиционни предизвикателства пред водния сектор, иновативни решения и финансови стратегии“, ще акцентира върху приоритетите, перспективите и изискванията, които стоят пред водния сектор с цел да се подобри работата на всички заинтересовани страни. Големите проекти в сектора и значителните нужди от инвестиции в областта на околната среда, които предстоят да бъдат реализирани, изискват мобилизирането на целия национален управленски, експертен и изпълнителски ресурс, за да бъдат покрити изискванията на законодателството на ЕС.

През последните години финансирането на проекти в публичния сектор придоби изключителна важност и ежедневно се полагат все повече усилия да бъдат задоволени постоянно растящите нужди на населението. По думи на еврокомисаря по бюджета и човешките ресурси - Гюнтер Йотингер, се очаква след напускането на Великобритания от ЕС да се създаде недостиг в бюджета на съюза, който ще възлиза на 12-15 милиарда евро годишно, което допълнително ще усложни ситуацията. В тази връзка БАВ разпознава нуждата да привлече общественото внимание към дадената тема с цел да се подпомогне ежедневната работа на всички заинтересовани страни. Основната цел на събитието, което е в паралел с официалната програма на Българското председателство на ЕС през 2018г., е да представи на всички участници най-добрите налични технологии и практики в контекста на конференцията.

Теми на конференцията: Нуждите от инвестиции в контекста на постоянно променящото се европейско законодателство; Възможности за достъп до Евро фондове и тяхната ефективност; Публично-частни партньорства като инструмент за финансиране; Цени на ВиК услугите и тяхната социална поносимост; Иновативни технологии, материали и решения; Модерни технологии за пречистване на отпадъчни води и третиране на утайки; Научен и технически подем във водния сектор.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини