ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 4, 2018

Новости от Hitachi на изложението Intermat

Новости от Hitachi на изложението Intermat

На специализираното международно изложение за строителни машини и оборудване – Intermat, Payen – оторизиран дилър на Hitachi Construction Machinery, представи някои от иновациите в гамата машини на японската компания.

Телескопичен багер ZX210LC-6
Новият телескопичен багер от Hitachi е оптималното решение за комплексно строителство под нивото на терена.

Машината е разработена от Hitachi, за да отговори на предизвикателните изисквания на подземните проекти в Европа. С машината могат да се извършват земекопни работи до дълбочина 21 метра. Моделът предлага висока производителност и изключителна гъвкавост. ZX210LC-6 е най-малкият модел в тази гама и това го прави идеален за работа в затворени пространства. Телескопичното рамо на ZX210LC-6 се разгъва и сгъва в рамките само на няколко секунди, благодарение на съчетанието от въжета и хидравлични цилиндри. Това позволява бързо и лесно отстраняване на почвата, натоварването й на камиони, които я извозват. Този начин на работа е много по-ефективен от конвенционалните методи като използването на кранове и конвейери.

За оператора са осигурени немалко удобства. Видимостта е подобрена от плъзгащата се кабина, разположена на 960mm по-напред от стандартния модел, която може да се премества с още 1300mm напред, за да осигури на оператора отличен изглед към терена. Големият прозорец в пода допълнително осигурява безопасна и прецизна работа. В предната чат на кабината има регулируеми LED светлини за осветяване на работната зона. Други примери за повишената безопасност при работа с ZX210LC-6 са предупредителните светлини и алармите в кабината.

В случай, че се приложи прекалено голямо налягане, когато кофата достигне терена, се чува предупредителен сигнал, който информира оператора. Телескопичното рамо е оборудвано с предпазен клапан против разкъсване на маркучите и при евентуална повреда предпазва цилиндрите. Това би предотвратило по-нататъшно въздействие върху машината. За подобрена гъвкавост, телескопичният багер ZX210LC-6 е наличен и с допълнителни стандартно рамо и противотежест.

Багер ZX135US-6 с плъзгащо се рамо
Новият багер с плъзгащо се рамо е отличен за проекти на голяма дълбочина, с възможност да копае по-дълбоко от стандартния модел. Заема по-малко място и е подходящ за градски обекти и пътното строителство.

Машината е разработена от Hitachi като компактна алтернатива на по-големите модели, посветена на специфичната нужда от мощни машини, способни да работят в затворени пространства. Тя може бързо и ефективно да извършва изкопните работи, позволявайки проектите да бъдат изпълнявани безопасно и по график.

Плъзгащото се рамо на ZX135US-6 разширява значително работния обхват и достига максимална дълбочина на копаене от 7 790mm. В горната част на рамото има вграден плъзгащ се цилиндър с 2 000mm ход. Благодарение на малкия радиус ZX135US-6 се вписва перфектно в малки пространства, което допълнително увеличава неговата гъвкавост при работа. Изключителната хидравлична система на Hitachi осигурява контролирана комбинирана работа на стрелата и рамото. Благодарение на това действието на багера е гладко, което го прави подходящ за извършване на довършителни работи с наклон.

Моделът Zaxis-6 е лесен за поддръжка. Плъзгащите се капаци могат да се подменят бързо и удобно. Проектиран, за да предложи отлична производителност, той е изграден с висококачествени компоненти и материали. ZX135US-6 е оборудван със система за селективна каталитична редукция (SCR) за отработените газове. Машината разполага и с хидравличната система HIOS IV, която намалява общите хидравлични загуби и понижава разхода на гориво с 7% (в режим PWR), при същите нива на производителност като предишния модел.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини