ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 4, 2018

Ще предлагаме помпеното оборудване в комплекс с решения за автоматизация

Разговор с Васил Рашев, Управител на Помпен офис

Ще предлагаме помпеното оборудване в комплекс с решения за автоматизация

Г-н Рашев, бихте ли споделили как се развива дружеството?
От първия ни разговор измина доста време – четири години. За това време ПОМПЕН ОФИС се разви много. Днес можем да отбележим, че обемът ни на продажби е нараснал с над 40%, складовите ни наличности са се увеличили с почти 50 на сто, а броят на лоялните ни клиенти се е удвоил. Онова, което поставихме като основа (и което и ще продължава да бъде такава), беше отношението към нуждата на нашия клиент, независимо от неговия профил и независимо от сложността на техническото решение, което ще я удовлетвори. Ние не залагаме на ниски цени, на промоции, на търговски трикове и практики в привличане на клиенти. Ние предлагаме на клиентите си сигурност: знания за приложенията на оборудването, качествен продукт, прецизност в оразмеряването и подбора, коректност в ценообразуването, отговорност по отношение на сервиз и доставка на резервни части.

Представете новите продукти, с които сте допълнили гамата си, и предлагате на пазара.

Преди няколко години основните ни доставки бяха на помпи и системи за вода. Започнахме постепенно да предлагаме решения и в индустриалните производства. Но бързо осъзнахме, че ни затруднява липсата на универсалния продукт, който може да се справи с всички онези предизвикателства като химически активни флуиди, замърсявания и твърди частици, вискозитет и т.н. След опити с различни продукти, стигнахме до извода, че има такъв, и той е мембранната помпа, захранвана от сгъстен въздух. Намерихме идеалния за нас доставчик – FLUIMAC S.R.L e италиански производител, чиито изделия са изработени от суровини със 100% европейски произход и качество. Сглобката е изключително здрава и надеждна. А гамата е достатъчно широка, за да можем да предложим решение за транспорт на всякакъв флуид, в най – разнообразна среда, с параметри, отговарящи на нуждите на различни по същество индустрии: химически вещества в най – разнообразни производства; чисти флуиди за нуждите на хранително – вкусовата и фармацевтичната промишлености; горива и масла, транспортирани от мембранни помпи със сертификат за употреба във взривоопасни или лесно запалими среди; гъсти вещества (каши, суспензии), пудри и още, и още.

Бихте ли споделили за проекти, реализирани с Ваши продукти?
Отговорът на този въпрос ще обвържа с онова, което споделих за мембранните помпи. За да илюстрирам универсалната им употреба, ще дам няколко примера от съвсем различно естество:

За нов кораб, строящ се във варненската корабостроителница МТГ Делфин, доставихме помпа FLUIMAC от неръждаема стомана и мембрани от Hytrel + PTFE, за изпомпване на смес от тежко корабно гориво (мазут) и вода, с капацитет 20 кубика на час, при самозасмукване от 4 метра; За Фикосота-Шумен, доставихме помпа FLUIMAC с тефлонови мембрани, която транспортира течна суровина за производство на битов прах за пране. Работи при непрекъснат цикъл на работа; В завода за латекс ЕКОН 91 гр. Бяла, внедрихме дозираща система, базирана на мембранна помпа FLUIMAC и магнитно – индуктивен разходомер на Siemens. Там управляваме подаването на сгъстен въздух към помпата чрез магнетвентил и така дозираме определеното количество лепило, нужно за приготвянето на латексовата смес, от която се произвеждат матраци за бита. Мисля, че примерите са красноречиви.

В заключение, споделете за планове или очаквания за развитие.
Основно, планираме да разширим пазара си в индустрията. Ще базираме отговорите на нуждите на клиентите си не само на помпите, а в комплекс със средствата за автоматизация, включително и софтуерни решения. Така ще предложим добавена стойност на услугата си: комплексна доставка от едно място, базирана изцяло на качествени изделия.