ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 5, 2018

Роланд Трейдинг представя дъмперите Mecalac 6MDX и 9MDX

Роланд Трейдинг представя дъмперите Mecalac 6MDX и 9MDX

Със ставащото все по-интензивно строителство, свързано с развитието на урбанизираните териториите, и предизвикателствата пред бранша относно опазване на околната среда, артикулиращите дъмпери отново придобиват популярност в строителните среди.

С придобиването на Terex Construction Equipment UK, със седалище в Ковънтри, Англия, през 2017г. и създаването на Mecalac Construction Equipment UK, Mecalac Group добави и компактните дъмпери към гамата си строителни машини. Верни на репутацията си на „търсещи прости решения“ и фокусирайки се върху практичните иновации, компанията разработва нови 6-тонна и 9-тонна версии, с цел създаване на най-ефективните машини за градски строителни обекти – днес и утре.

Дъмперите се развиват като механично допълнение към багерите и товарачите, извършващи неколкократно повтарящи се операции по товарене и разтоварване в рамките на работния ден. Тези дейности са предизвикателство пред оператора, на който се налага да се качва и слиза от машината призблизително 50 пъти на ден, в зависимост от извършваните дейности, особено когато трябва да поддържа багера в позиция успоредна на дъмпера. Случаите на влизане и излизане от машината са и най-честите причини за инциденти на строителната площадка. Mecalac разработва решение, в полза на по-специфичните нужди и с цел намаляване риска от инцидентите на строителната площадка.

За Mecalac не съществуват понятия като „малки машини“ или „малки предизвикателства“. При проектирането на дъмперите не е направен никакъв компромис с безопасността на потребителя, независимо от крайната цена. Със своето ноу-хау, в основата на което е практическата иновация, Отделът за научноизследователска и развойна дейност преобразува 6- и 9-тонните модели на съществуващата гама чрез включване на добавена стойност, която е силата на Mecalac, превръщайки машините в „крайъгълен камък“ на градските проекти. Как? Чрез създаване на кабина, която „променя всичко“, без еквивалент на пазара, и която идеално се вписва в съществуващия дизайн на дъмперите.

От Mecalac вземат предвид и последните нововъведения при другите машини от гамата си, такива като новите багери MWR, като приспособяват дъмперите към компактността на тези строителни машини. Целта на проектантите е да развият дизайна на дъмперите в категорията машини “Made by Mecalac”, с основен приоритет безопасността на потребителите.

С новите дъмпери Mecalac 6MDX и 9MDX всяко действие на оператора е опростено и сигурно. Всяко едно движение е оптимизирано и безопасно за останалите на работната площадка. „По-малкото е повече“ е една от тайните на успеха на Mecalac. Макар че зад тази опростеност стои огромен труд и много инвестирано време и усилия от страна на научноизследователския отдел, за да адаптира успешно машините в работните условия. А резултатите са впечатляващи: несравнима интеграция на кабината в дизайна; отличен достъп до машината благодарение на удобни стъпала, които правят изкачванията и слизанията безопасни и ограничаващи умората; странични врати „Butterfly“ за по-широко пространство на достъп; отлично зрително поле, допълнено с радар, камера и указващ светлинен сигнал за поставяне на предпазен колан; допълнителна предпазна отливка в задната част за защита от удар; просвет, който оптимизира работата в разнообразни терени; амортисьори на кабината за ограничаване на вибрациите; резервоар за гориво и сервизен люк в долната част на машината; разширено табло за управление, включващо и екрана на камерата; система за отопление и климатик.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини