ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 6, 2018

Започна изграждането на нов участък от АМ Хемус

Започна изграждането на нов участък от АМ Хемус

С първа копка бе отбелязан стартът по изграждането на нов участък от АМ Хемус – от п. в. Белокопитово до п.в. Буховци. Участъкът е изключително тежък, включва 7 виадукта, едно мостово съоръжение и 10 селскостопански подлеза.

Новата отсечка от автомагистрала Хемус трябва да бъде завършена през 2020-та година. Стойността на договора е 119 785 000 лв. без ДДС, които в изпълнение на ангажиментите на правителството са осигурени от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“. Автомагистралният участък ще бъде с две ленти за движение, две ленти за изпреварване, две аварийни ленти, водещи ивици, два банкета и средна разделителна ивица. Предвидено е изграждането на редица сложни съоръжения – пътен възел „Буховци“ при пресичането на магистралата с път III-5102 Буховци – Макриополско, както и три връзки – на първокласния път Търговище-Варна с п.в. „Белокопитово“, п.в. „Варна – Търговище“ и п.в. „Търговище – Варна“. Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД Хемус-16320, а строителният надзор се осъществява от ДЗЗД Консултанти Хемус 2 - 2016.

Цялата автомагистрала Хемус трябва да е готова до 2024 г. Аутобанът е основен приоритет на правителството, защото цялостното й изграждане ще възроди Северна България. Магистралата ще свърже София с Плевен, Ловеч, Велико Търново, Търговище, Шумен и Варна. Това ще ускори процеса на икономическо и социално сближаване на регионално ниво и ще окаже благоприятно влияние върху бизнеса и създаването на нови работни места. Общият брой на населението, което ще се възползва от подобрената инфраструктура, е около 2,9 млн. души върху площ от почти 44% от територията на страната.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини

реклама