ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 6, 2018

Volvo FH с юбилейна серия за 25-ата годишнина на модела

Volvo FH с юбилейна серия за 25-ата годишнина на модела

Лимитирана серия Volvo FH Special Edition представя шведският производител по случай 25-ата годишнина на легендарния модел камиони. Тя се отличава с характерен винтидж дизайн на екстериора и интериора и ще се предлага през 2018 г. и 2019 г. както за Volvo FH, така и за Volvo FH 16. При разработването на юбилейната визия водеща отново е отличителната концепция за модела – комфортът за шофьора е основен приоритет.

Екстериорът комбинира модерна визия и “закачка” с ретро елементи. Отличителни са акцентите в сребърно-сиво и оранжево. Числото 25 е вплетено органично в маркиращите странични линии на кабината, като се създава характерен 3D ефект, който е много актуален през 90-те години на миналия век. Двата основни цвята, в които ще се предлагат камионите от юбилейната серия, са металическо сиво (Mammoth Tree Metallic) и искрящо червено (Crimson Pearl) - директна препратка с първия Volvo FH, представен през 1993 г. Комфорт и сигурност са двата основни приоритета, отразени в интериора на специалната серия. Оранжевите детайли приковават погледа в различни елементи – от шевовете на предпазните колани, през светлоотразителите до щорите и стелките. Дизайнът на седалките комбинира кожа и иновативни текстури за максимален комфорт на водача.

Юбилейната серия е оборудвана с множество технолоични решения, които утвърждават модела и шведската марка като лидер в иновациите на пазара. Клиентите могат да избират между динамичното кормилно управление Volvo Dynamic Steering с асистенция за стаблност, асистенция за смяна на пътната лента или с персонални настройки.

Oт 1993 г. до днес Volvo FH прави технологична революция при тежкотоварните автомобили – от новаторска концепция за кабината, през решения за безопасността и грижата за водача до постоянни иновации с грижа за околната среда и повишаване на производителността.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини