ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 6, 2018

Hach представя система Claros за контрол и управление на водите

Променящите се регламенти, непредсказуемите нива на входящите води, непланираните периоди на престой на измервателните уреди, неравномерните проби и неправилното регистриране на данни са все проблеми, пред които се изправят операторите на пречиствателни станции. Без ясна картина за водата или наличието на ясни данни, операторите са изправени пред несигурност по отношение на ефективността и законосъобразността. Необходимостта от намиране на решение е ясна, след като на 37% от пречиствателните станции за отпадъчни води в страната са налагани глоби във връзка със законосъобразността.

Представете си спестеното време, съкратените разходи и спокойствието, което комплексната система за анализ на водата може да ви осигури. Със своя 70-годишен опит в измервателните прибори за канализационни системи и 25-годишен опит в разработването на софтуер за пречистване на отпадъчни води, системата за анализа на водата Claros на Hach разглежда три критични области: управление на измервателни прибори, управление на данни и управление на процеси и, използвайки коректната информация, може да вземате правилни управленски решения за оптимизирана работа на станцията.

Датчиците в пречиствателните станции за отпадъчни води вършат мръсна работа и се нуждаят от правилно техническо обслужване и калибриране. Дори и технологичното оборудване се нуждае от внимание. Добрата техническа поддръжка на измервателните прибори означава операторите да могат да се доверят на измерените данни.

Prognosys - превантивната диагностика помага на операторите на пречиствателните станции да осъществяват своевременна техническа поддръжка и калибриране на измервателните прибори, намалява непланирания престой и грешните измервания. Mobile Sensor Management – отдалеченият достъп за управлението на сензорите дава информация за състоянието на всички свързани измервателни прибори с един поглед, което позволява на операторите да наблюдават цялостната работа на своята система.

По-доброто управление на измервателните прибори помага за намаляване на непланирания престой и дава възможност на операторите да са наясно дали промените на измерванията се дължат на измервателния прибор или на водата.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини