ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 7, 2018

Успешно партньорство между Инжконсулт и производителя на булдозери SHANTUI

Успешно партньорство между Инжконсулт и производителя на булдозери SHANTUI

Сътрудничеството на Инжконсулт със Shantui започва през 2015 г., когато най-големият производител на булдозери в света решава да потърси нов ексклузивен дилър за България.

Shantui е държавна компания, основана през 1980 г. Още от самото начало Shantui се фокусира върху разработването и производството на булдозери по технология на Komatsu. През 1979 г. китайското правителство купува технология за производство на пет модела булдозери от Komatsu, които са разпределени в пет завода. На Shantui се пада моделът с 220 к.с., което е голям късмет за компанията, тъй като от 90-те години на XX в. това е най-търсеният булдозер в Китай. Така Shantui стартира своето бързо развитие.

През 1999 г. гамата започва да се разширява с валяци, автогрейдери, а сега вече с асфалтополагачи, багери и челни товарачи.

Shantui е най-големият производител в Китай на компоненти за ходови части на строителни машини. В тази област Shantui има сътрудничество с водещи световни компании за доставка на такива компоненти.

Най-силният пазар на строителни машини е от 2009 до 2011 г. заради огромните инвестиции на правителството и местните власти. През тези три години Shantui става производител номер едно на булдозери в Китай - всяка година с над 10 000 продадени броя, като по този начин 2 от всеки 5 булдозера продадени в света за периода са с марката SHANTUI.

По това време марката SHANTUI става нарицателно и вече се използва масово като синоним на булдозер. След утвърждаването на тотална хегемония на местния пазар на булдозери от завода насочват усилията си към стратегическо разработване на външните пазари. Стъпки в тази посока са развитието на мрежата им представителни офиси чрез дъщерни компании - вече 10 на брой (включително в САЩ, Русия и др.) и работата с официални дилъри - в повече от 150 страни в цял свят. За да отговорят на изискванията на развитите пазари – северна Америка и Европа, от компанията разработват нови модели булдозери.

През април 2018 година на изложението Интермат в Париж бяха представени както широката гама компоненти за ходова част, задвижване и трансмисии за верижни машини от различни марки, произвеждани от SHANTUI, така и новата им серия булдозери, специално разработени за европейския пазар.

Имайки предвид мрежата от партньори в цял свят, е интересен фактът, че SHANTUI избра България за провеждането на демо тестовете на този прототип на най-големия модел от новата серия булдозери SD32-8. Той е от представителите на марката, които отговарят на EPA Tier 4 F/EU Stage IV емисионни изисквания, отличаващи се с отлични технически и функционални характеристики.

С лесна поддръжка, безопасна и удобна, интелигентна и ефективна, машината има висока производителност и ниски оперативни разходи. Това е незаменимо висококачествено оборудване в минното дело, инфраструктурни обекти, проекти, свързани с опазване на водите и други строителни и добивни дейности..

ИНЖКОНСУЛТ ЕООД, като ексклузивен представител на китайския лидер за производство на булдозери – SHANTUI, изгради мащабен нов склад за резервни части. Така има възможност да се задоволят потребностите за цялата гама от машини, които се предлагат на местния пазар като по този начин се предлага стабилност на клиентите по отношение както на цени, така и на срокове за доставки на части и ремонт. Партньорите ще могат да се уверят, че проблемът със скъпите и бавни доставки на части от Китай е решен в тяхна полза. При наличностите в момента и времето на реакция на транспортните фирми, частите могат да са при клиента в рамките на един работен ден от заявка.

Посоката на развитие на сътрудничеството между Инжконсулт и SHANTUI е за създаване на централизиран склад именно в България, който да задоволява потребностите от части за тези машини в Централна и Източна Европа. Складът е разположен във Варна на площ от над 1000 квадратни метра. Наличните части включват над 4000 типа части за хидравлична система - помпи, цилиндри, мотори, предавки и др.; резервни части за двигатели и трансмисия - валове, карета, лагери, помпи, ремъци, гарнитури, цилиндрови глави и др., електроника, кабини, ходова част, както и всички видове филтри и консумативи.

Като допълнителна възможност от фирмата предлагат безплатно тестване на налични булдозери, за клиенти които имат интерес към закупуването им.Инжконсулт

Варна 9000, ул. “Д-р Николай Коларов” № 3
тел.:052/ 333022
факс:052/ 333044
088/ 8140811