ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 7, 2018

Иновативните колесни багери MWR Mecalac от Роланд Трейдинг

Иновативните колесни багери MWR Mecalac от Роланд Трейдинг

Комбинирайки предимствата на колесните и верижните багери, Mecalac излизат на пазара с едно уникално решение, което въплъщава мобилност, гъвкавост, безопасност, достъпност, лесна работа, сила и рентабилност.

MWR машините са резултат от новата концепция, в комбинация с опита и експертизата на Mecalac в областта на колесните и верижни багери. Поради по-ниско разположения център на тежестта, машините са по-лесни за управление от всякога. Тази техническа особеност оказва влияние на много нива – стабилност, достъпност, безопасност и мобилност.

Уникалният дизайн на новите MWR модели прави машините мощни оператори, които са в състояние да повдигат 50% от собственото си тегло. Офсетовата артикулираща стрела играе ролята на допълнителна противотежест, като по този начин се оптимизира подемната сила на машината и се осигурява по-голяма стабилност при справяне с тежки товари – едно безспорно предимство, особено на строителната площадка. Независимо от условията те остават стабилни и балансирани. Това им дава възможност за 360° обхват на работа. Резервоарът за гориво на новия MWR е изключително леснодостъпен – разположен в шасито, на нивото на стъпалото, отвеждащо към кабината. Освен че помага за понижаване центъра на тежестта, разположението на резервоара в долната част, в добавка с увеличения капацитет, означава, че операторът няма да извършва никакви дейности от височината на кабината, нито по време на движение. Благодарение на по-ниския център на тежестта операторите имат достъп до кабината си без риск и физически усилия. Кабината е с 20% по-ниска в сравнение с тази на конкурентни марки. Влизането и излизането сега е по-лесно.

Подобрена е и формата на кабината, за да се гарантира по-добра видимост за водача. Стрелата може да се сгъва и прибира, за да се подобри страничната видимост. Двете сгъваеми прибиращи се стъкла, заедно с прозорците на отварящите се врати, гарантират на водача пряк контакт с работната площадка. Благодарение на огледалата за обратно виждане и вградената странична камера операторът има видимост в различни посоки. Използвайки превключвател, операторът сменя само с едно движение от режим паркинг към режим на движение, вместо прилагането на 7-10 операции, както бикновено изискват други модели багери.

Кои са водещите характеристики според Mecalac?
Оптимизиране безопасността на операторите, както и на всички останали работещи на обекти. За да постигне това, Mecalac прилага редица иновации в моделите MWR. Благодарение на автоматичното заключване на осцилиращите оси се осигурява максимална стабилност върху терена и така операторът спокойно може да се концентрира върху работата си. Безопасността допълнително е подсигурена и от ниския център на тежестта. Вградените камери също могат да се причислят към гарантиращите по-безопасна работа елементи. Свързани със 7-инчовия работен екран, се предоставя картина на работната площадка при движение на заден ход. Тъй като работните площадки не са идеално равни, стабилността е абсолютно задължителна, независимо дали машината се движи хоризонтално, катери или спуска по терена. Благодарение на специалната система на движение, ниския център на тежестта и четирите колела, водачът работи спокойно, без отскачания, породени от неравности по терена. Дизайнът на машината позволява и оборудване с големи гуми, без това да наруши компактността й.



РОЛАНД ТРЕЙДИНГ

София 1407, ул. Сребърна 5
тел.:02/ 8066222
факс:02/ 8066230