ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 7, 2018

Нова хибридна претоварваща машина SENNEBOGEN 855 Е

Нова хибридна претоварваща машина SENNEBOGEN 855 Е

SENNEBOGEN добавя нов вариант към продуктовото си портфолио – хибридна претоварваща машина 855 Е със система за оползотворяване на енергия. SENNEBOGEN съобщиха също, че със своята система за оползотворяване на енергия ще позволят на клиентите да избират измежду 850 E, 855 E Хибрид и 860 E Хибрид в зависимост от техните приоритети във връзка с експлоатационните характеристики и съответните приложения.

Новото поколение машини, включващо 855 Е Хибрид, се задвижва от мощен 231kW-ов дизелов двигател, който е в съответствие с емисионните стандарти Tier 5, включвайки старт-стоп система и EcoMode. Налична е и Tier 5 зa версия с 224kW-ов двигател и електрически мотор. За да се задоволят изискванията на клиентите за повишена товароподемност и по-голям обсег на работа, бяха създадени машини с дължини на стрелите от 17m до 21m. Даже при най-голяма дължина, устойчивата машина може да осигурява товароподемност от 7.7 тона, оставайки в границите на безопасност.

Зелената Хибридна Система не само предоставя подкрепа относно мощността, но също така означава, че се изисква много по-малко задвижваща мощност от дизеловия двигател. Един възстановяващ енергията цилиндър, монтиран на стрелата между двата повдигателни цилиндъра, измества тежестта на стрелата, намалявайки значително енергийните разходи с до 30%. Този допълнителен хидравличен цилиндър съхранява енергията, получена от снижаването на стрелата, в бутилки със сгъстен газ, разположени в задната част на машината. Тази акумулирана енергия след това се подава по време на следващия ход. Принципът е подобен на този при сгъната пружина, която освобождава своята енергия, когато й бъде позволено да се разтегне.

Mашините от Е-Серия предлагат на операторите комфортно работно пространство и идеален поглед от кабината, която стандартно може да бъде повдигната. А с новата версия на Maxcab кабината сега е със 70mm по-дълга.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини