ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 7, 2018

Продължава националното турне на Стротех Инженеринг за машините с марка MST

Продължава националното турне на Стротех Инженеринг за машините с марка MST

Още през миналатa година започна националното турне на MST, организирано от официалния представител на марката Стротех Инженеринг. До момента багер-товарачът MST 642 успя да предизвика положителните реакции на фирми от София, Пловдив, Варна и Бургас. В началото на турнето MST 642 е предоставен за тестване от строителни фирми в София, където машината е изпробвана в реални условия най-дълго време. Следват тестове на багер-товарача в страната, като до момента от възможността да изпробват MST 642 са се възползвали около 20 строителни компании. Голям интерес към момента има от строителни и ВиК дружества, общински предприятия, земеделски и горски стопанства. Новата лимитирана версия на модела е кръстена MST642plus. В обновената машина са добавени няколко дизайнерски, но и много практични елемента. Поставени са метални степенки на калниците; Кабината е оборудвана със затъмнени стъкла за по-добър комфорт на опаратора в слънчеви дни; Добавени са допълнителни джобове и поставки; Отделен е специалетн отсек за инструменти, седалката е с въздушно окачване. И не на последно място машината е оборудвана с музикална система SONY от последно поколение.

Интересът да се тества багер-товарачът MST 642 plus е голям, тъй като много от фирмите останаха доволни от предшественика му, а и присъствието на марката все по-oсезаемо се забелязва на територията на България. Реакциите и впечатленията от тестовете на MST 642plus в реални условия са положителни. Операторите са впечатлени от бързината и мощността на машината, от лекотата и плавността на управление, благодарение на джойстиците за багерната и товарачната уредба с пилотно управление. Някои оператори не пестят суперлативи от типа „перфектна е машината“. Много им харесва и системата SRS за компенсиране на неравностите по пътя, която работи много по-ефективно в сравнение с други марки. Има добри отзиви за трасетата, по които са прекарани хидравличните тръбопроводи и маркучи, тъй като са много добре защитени. Според оператори MST 642plus има много голяма сила на избутване с товарачната кофа и „минава като торпедо“ през големи купчини пръст.

Погледнат в близък план багер-товарачът MST 642plus изглежда компактен, но с доста просторна кабина – най-голямата в своя клас. Дизеловият двигател е 4,4-литров Perkins tier 4 final – агрегат, който е добре познат в България, като мощността му при MST 642 е 100 к.с. Товарачната кофа 4 в 1 е със сравнително голям капацитет от 1,2m3, което е възможно заради използването на предни гуми от 20“. Това означава, че машината е с 10-20% по-производителна при товарене в сравнение с багер-товарачи, оборудвани с предни гуми 18“ и с обичайния капацитет на товарачната кофа от 1m3 или 1,1m3. MST 642plus разполага с аксиално-бутална хидравлична помпа – агрегат, с който от Стротех Инженеринг задължително поръчват машините MST. Това дава на оператора редица преимущества по време на работа. При багер-товарачите със зъбна помпа първото работно движение е с предимство и след неговото изпълнение се извършва второто, докато при аксиално-буталната помпа се изпълняват пълноценно по няколко работни движения. Това увеличава чувствително бързината и производителността при работа. Хидравличната система е много мощна с максимален дебит 163 л/мин. и налягане 250 бара. MST 642 предлага лесно управление, благодарение на джойстиците за багерната стрела и многофункционалния джойстик на товарачната уредба. Това високо ниво на оборудване се поръчва обичайно от Стротех Инженеринг, тъй като с тези уреди се работи по-удобно и комфортно. От своя страна джойстиците са с пилотна хидравлика, както е при големите багери. Удобство предлага и автоматичната скоростна кутия Auto Powershift – операторът може да избира най-високата възможна предавка, а останалите се изреждат автоматично от машината според необходимостта. Системата SRS за намаляване на люлеенето на стрелата и компенсиране на неравностите по пътя при придвижване също е от голямо значение за комфорта на оператора. Многофункционалността при работа се допълва от телескопична багерна стрела и допълнителна линия за прикачен инвентар, най-често хидравличен чук.

Стротех Инженеринг представят на българския пазар не „гола“ машина, а багер-товарач с богато оборудване с мисъл за оператора и ефективността на работа, като в същото време цената е без аналог на пазара.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини