ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 7, 2018

Кофражни решения и системи за инфраструктурни обекти от ПЕРИ България

Кофражни решения и системи за инфраструктурни обекти от ПЕРИ България

PERI е водещ производител и доставчик на високотехнологични системни решения за изграждане на всякакъв тип и форма монолитни конструкции в ниското и високото строителство. ПЕРИ България предлага разнообразни и високоефективни кофражни системи и решения при инженерни съоръжения – мостове, тунели, специфични конструкции.

Специални инсталации за изграждане на стоманобетонни мостове
Метод на конзолно бетониране - ПЕРИ предлага цялостна инсталация, която се състои от преместваем релсов път, модулна носеща конструкция, хидравлично управление и кофраж. Системата позволява бързо и лесно управление, с включени системи за безопасност и достъп по нива.

Комбинирани мостови конструкции - Модулна инсталация, пригодна за всякаква геометрия при реконструкция или изграждане на нови комбинирани мостове. Предава натоварването директно върху стоманената конструкция и е лесна за монтаж и демонтаж.

Потактово изтласкване на мостове - Благодарение на богатия си опит в кофража на мостови конструкции и изградени партньорства с водещи компании, които предоставят специално оборудване за този метод на изграждане, ПЕРИ може да предложи цялостно партньорство.

Изграждане на конзолни участъци или тротоарни корнизи – Отново, прилагайки модулния принцип на своите системи, ПЕРИ разполага с различни технологични решения за завършващия детайл на всяка мостова конструкция. Вариантите за начините на закрепване са стъпване върху вече изградения участък или окачване върху долната повърхност на конзолата.

Изграждане на стълбове
При голяма височина най-често решението е катерещ се кофраж с кран. Той се състои от кофражни платна и безопасни работни площадки. Височината на отливане на тактовете е до 6.00m. Всички елементи на системата формират монтажна единица, която се премества лесно с едно движение на крана.

Тунелно строителство
Решенията при изграждане на тунели могат да бъдат категоризирани в зависимост от способа на работа – открит или закрит. В портфолиото на PERI за елементи под наем, могат да бъдат открити и допълнителни компоненти за повдигане и понижаване на кофражите, платформи за достъп и обезопасяване.

Референтни обекти
С продукти на PERI се изграждат редица стратегически инфраструктурни проекти в страната. Един от тях е обходният път на Габрово, където системи на компанията са използвани за строителството на главното мостовото съоръжение. Най-високият стълб от долното строене е с височина 60 метра и се изгради с катерещ се кофраж с кран, със стъпки на отливане около 4 метра. След което се инсталира последователно общо на три стълба специално кофражно решение за стартовата (чукова) глава от връхната конструкция.

За друг, също мащабен и ключов проект от пътната инфраструктура – АМ „Струма“, ПЕРИ доставя най-разнообразни решения за новостроящите се участъци – кофраж за фундаменти с цилиндрична форма, рамкови кофражи за стълбове и подпорни стени, подпорни скелета за монолитни подлези и мостови ригели. За този обект е приложено и специфично решение за кофраж на два мостови ригела, разположени над електрифицирана железопътна линия, което позволи да не се прекъсва ЖП движението по време на строителството им.

Сред референтите обекти на компанията са и редица от изграждащите се в момента метростанции от столичния метрополитен.

Клиентите на ПЕРИ България могат да разчитат на професионални решения от инженерния отдел, както и съдействие на обекта при изграждане на проекта.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини

реклама