ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XII, брой 7, 2018

Луксозен комплекс по Черноморието с настилка от Лео Бетонови изделия

Луксозен комплекс по Черноморието с настилка от Лео Бетонови изделия

Продукти на Лео Бетонови изделия станаха част от смело решение в луксозен жилищен комплекс от затворен тип по Южното Черноморие. За първи път в този сегмент на пазара на недвижими имоти инвеститор пожела да замени традиционните асфалтови настилки с бетонни паважи при обособяването на пешеходни и паркинг зони около жилищните модули в свой проект. За изграждането на комплекс Резиденс парк компанията Атлантис реши да заложи изцяло на вибропресованите павета от серията Премиум. В този проект бяха използвани високачествените паважи Сейнт Мало на ЛЕО Бетонови изделия. Покритията са от висок клас и се отличават с изключителна степен на здравина, постигната чрез допълнителна повърхностна импрегнация на паветата. Непосредствено преди пълното завършване на жилищния комплекс павираните му алеи и паркоместа бяха подложени на сериозно изпитание.

Заради доброто си качество и спазване на изискванията при полагането им, паважите в Резиденс парк издържаха на екстремната ситуация в резултат на проливни дъждове в Югоизточна България.

Така решението на компанията Атлантис да замени асфалтовите настилки с висококачествени паважи от гамата на Лео Бетонови изделия се оказа печелившо.

Практиката показва, че при високи температури или в екстремни ситуации, породени от проливни дъждове, асфалтовите настилки са по-податливи на компрометиране, докато, при качествена изработка и добър контрол при полагането им, паважите гарантират по-голяма издръжливост.

Есента на 2018 година донесе във фирмената история на Лео Бетонови изделия участие в още един смел проект, който създава пример за подражание в жилищното строителство в страната.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини